Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Posedarje ispalo, Arbanasi najbolji u Zadarskoj županiji

Autor: Šime Ćurko

11.04.2013. 22:00
Posedarje ispalo, Arbanasi najbolji u Zadarskoj županiji

Foto: Vedran SITNICA



Druga liga odbojkašica u skupini jug nije ponudila neizvjesnost kad je riječ o borbi za prvo mjesto koje je drugu godinu zaredom uvjerljivo osvojio Sinj. Zato je bilo zanimljivo u donjem dijelu ljestvice, budući da su se uoči zadnjeg kola tri ekipe borile za izbjegavanje posljednje pozicije s koje se ispada u Treću ligu. Donat i Posedarje zadnje su kolo dočekali bodovno izjednačni (13) na posljednje dvije pozicije na ljestvici, a ugrožena je bila i treća ekipa Splita (14). Na kraju je na začelju ostalo Posedarje koje tijekom cijele sezone nijednom nije bilo na zadnjem mjestu. Štoviše, nakon 6. kola Posedarje je s tri pobjede i tri poraza bilo na petom mjestu. Ipak, ekipa Šime Bolića nakon toga nikoga nije pobijedila, a na ruku im nije išlo ni to što se Split, uvjerljivo najlošija ekipa prvog dijela sezone, u nastavku znatno pojačao.
– Ispali smo iz Druge lige, ali to ne shvaćamo kao tragediju. Nastavit ćemo s razvojem odbojke u Posedarju i u Trećoj ligi i nadam se brzom povratku u viši rang – rekao je Šime Bolić, trener Posedarja.
Dva kola prije činilo se da će u Treću ligu potonuti Donat, no uvjerljive (3:0) pobjede u gostima kod Marine Kaštela, a potom u zadnjem kolu protiv Zadra donijele su ekipi Julije Kaleb pomak na pretposljednje mjesto.
Od preostale tri županijske ekipe petu godinu zaredom najbolji plasman ostavili su Arbanasi nakon što su u 18. kolu u izravnom dvoboju za četvrto mjesto pobijedili Bibinje. Unatoč porazu Bibinjke su došle do svoj najboljeg plasmana u ligi. Drugi sastav Zadra oscilirao je s rezultatima, ovisno u tome jesu li igrale kadetkinje ili mlađe kadetkinje.