Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Predsjedništvo udruge prozvano za nerad

Autor: Valentina Mlađen

11.04.2013. 22:00
Predsjedništvo udruge prozvano za nerad

Foto: Marin GOSPIĆ



Osim imena, prezimena, dijagnoze i stupnja invaliditeta Predsjedništvo ne zna ni za kakve druge potrebe svojih članova. Predložila sam da sudjelujem kao volonter u udruzi i da pokušamo zajedno pisati projekte za natječaje, ali mi je odgovoreno da nam to sada nije potrebno, rekla je Cetinić


Izborna skupština Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije počela je burno i završila mirno. Nakon usvajanja prvih nekoliko točaka dnevnog reda i podnošenja izvješća predsjednika o radu za proteklo četverogodišnje razdoblje, financijskog izvješća i izvješća Nadzornog odbora za prošlu godinu počela je rasprava koju je potaknula nezadovoljna članica Luca Cetinić.
Ona je Udruzi zamjerila jer nisu sudjelovali u projektu javnih radova Zavoda za zapošljavanje, odnosno jer nisu u svojstvu poslodavca zaposlili jednu mladu osobu koja bi kao asistent pomagala potrebitim članovima u njihovim domovima. Cetinić je pročitala negativan odgovor i obrazloženje Udruge na ovo pitanje koje im je uputila, a zatim i niz drugih pitanja na koja, kaže, nikada nije dobila odgovor. Uputila je i niz optužbi na račun Udruge, a osobito dopredsjenika Stanka Panića optuživši članove predsjedništva za nerad i loše vođenje.
– Osim imena, prezimena, dijagnoze i stupnja invaliditeta predsjedništvo ne zna ni za kakve druge potrebe svojih članova. Predložila sam da sudjelujem kao volonter u udruzi i da pokušamo zajedno pisati projekte za natječaje, ali mi je odgovoreno da nam to sada nije potrebno, rekla je Cetinić, na što se čulo i nekoliko potvrda odobravanja iz zadnjih redova.
Jedan od članova udruge javio se za riječ te Cetinić optužio za neprimjereno ponašanje i vrijeđanje, a očitovao se i Panić koji je pročitao odgovor koji su poslali trima savezima koji su od njih tražili očitovanje vezano uz optužbe spomenute članice. Panić je naglasio da je trenutačno u udruzi šezdesetak potrebitih osoba kojima je potrebna pomoć u kući, a kojima nije dovoljan asistent te su stoga prije desetak dana pokrenuli inicijativu pomoći u kući.
– Pokrenuli smo akciju osnivanja agencije da se pomogne našim članovima. Obratili smo se Županiji, Gradu i HZZZ Zadar, međutim, svjesni smo da ćemo teško dobiti suglasnost od Grada i Županije, jer netko bi trebao preuzeti obvezu plaćanja za takvu agenciju, opravdao se Panić, na što je dobio i podršku većine članova udruge prisutnih na skupštini, dok je Cetinić demonstrativno napustila skupštinu.
Izborna skupština održana je u prostorijama JK Uskoka, a nazočilo joj je osamdesetak članova udruge. Prije rasprave podneseno je izvješće predsjednika Mile Bašića o radu u proteklom četverogodišnjem mandatu. Osim obilježavanja važnih datuma i drugih aktivnosti, radilo se i na rješavanju, još uvijek postojećih, arhitektonskih barijera u Zadru te jednog od najvećih problema – parkiralište za osobe s invaliditetom na Poluotoku u ljetnim mjesecima.
Na skupštini je birano i novo predsjedništvo te je umjesto dosadašnjeg predsjednika Mile Bašića za predsjednicu odabrana diplomirana ekonomistica Iva Blažić, dok je na mjestu dopredsjedika ostao dosadašnji Stanko Panić.