Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Započela djelomična sanacija Gradskog mosta

Autor: Vanja Mirčeta

11.04.2013. 22:00
Započela djelomična sanacija Gradskog mosta

Foto: Zvonko KUCELIN



Uslijed djelovanja kiše, vjetra i mora, nekoliko se ploča podignulo na Gradskom mostu preko luke, pa su ovih dana uslijedili popravci koji će potrajati sljedećih desetak dana


Nakon dugotrajnih vidnih oštećenja ploča na Gradskom mostu konačno se krenulo s djelomičnom sanacijom. Naime, uslijed djelovanja kiše, vjetra i mora, nekoliko se ploča podignulo na Gradskom mostu preko luke, pa su ovih dana uslijedili popravci koji će potrajati sljedećih desetak dana.
Kako doznajemo od Ivane Dadić, stručne suradnice za informiranje i protokol u Gradu Zadru, radove obavlja stalni gradski koncesionarski obrt Stipčević, čiji su radnici podignuli ploče koje će uskoro biti zamijenjene novim.
– Naime, dok ne stignu nove ploče, koje će se uklopiti u dosadašnju vizuru mosta, tvrtka će umjesto njih privremeno postaviti betonski sloj, koji će u roku desetak dana zamijeniti naručenim novim pločama. One će biti postavljene u roku dva-tri dana, kazala je Dadić.
Posao nadzire Komunalni odjel Grada Zadra. Iako je Gradski most daleko od dobrog stanja, kako doznajemo iz Grada, u skorašnjoj budućnosti neće se ići u neke detaljnije rekonstrukcije, osim ovih neophodnih za normalno kretanje naših sugrađana.
Gradski most izgrađen je 1962. godine. Dug je 152,2, a širok šest metara. Kao najprometniji pješački prijelaz u Zadru spaja novije gradske četvrti s Poluotokom. Samo je jednom otvoren po sredini i jedva ponovno zatvoren. Nebrojeno je puta više ili manje popravljan. Najveći zahvat bilo je postavljanje rasvjete u ogradu mosta, čime je grad u noćnim satima dobio atraktivnu vizuru.