Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Gotovina na kavi sa županom i načelnikom Pakoštana

11.04.2016. 22:00
Gotovina na kavi  sa županom i  načelnikom  Pakoštana


Ante Gotovina, umirovljeni hrvatski general, uživao je jučer  u Zadru. Iskoristio je lijep i sunčan proljetni dan i na Narodnom trgu  “kod sata” sjeo na čašicu razgovora sa zadarskim županom Stipom Zrilićem i svojim sumještaninom Milivojem Kurtovom, načelnikom Pakoštana.
Poznato je kako je slavni general izvan politike. Nakon svega kroz što  je prošao, radi samo ono što zna, bavi se ribarstvom i to u poduzeću za  uzgoj tuna Pelagos net, koja ima  uzgajalište između otoka Vrgade i Gira. Od toga živi. Bio je ratnik, uznik pa heroj, a onda se okrenuo budućnosti i postao vrlo uspješan biznismen.
Stipe Zrilić je još 30. siječnja 2008. godine izabran za župana Zadarske županije (6 gradova, 24 općina) i u slobodno vrijeme se sasvim uspješno bavi slikarstvom. Milivoj Kurtov kao načelnik Općine Pakoštane  već 23 godine brine o žiteljima Pakoštana, Vrane, Draga i Vrgade, a poznat je i kao uspješan vinogradar i zlatni vinar s markicom Karaba.
Možda su razgovarali o svemu po malo ili su tek samo uživali u lijepom vremenu i punili baterije za naredne poslovne obveze.