Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Počinje gradnja hrvatskog Gardalanda

11.04.2016. 22:00
Počinje gradnja hrvatskog Gardalanda


Zabavni park biti otvoren u proljeće 2017. i radit će tjekom cijele godine, obznanio je Franjo Koletić, hrvatski “kralj” vatrometa i pirotehnike
Biograd na Moru postaje veliko gradilište. Nakon opsežnih radova na kanalizaciji istočnog dijela grada i gradske četvrti Kumenat započinju i radovi na velikom zabavnom centru na lokaciji uz samu Jadransku magistralu, na sjevernom, ulaznom dijelu ceste za Crvenu luku, sa zapadne strane.
– U skladu s planovima Vlade Republike Hrvatske vezanima uz investicije u turizmu u ovoj godini, započinju radovi na izgradnji najvećeg zabavnog obiteljskog parka na Jadranu, Fun Parka Mirnovec, u ime investitora Franje Koletića, vlasnika Mirnovec Pirotehnike iz Samobora, i direktora Fun Parka Mirnovec Borisa Kovačeka, obznanila je Ida Tomić iz ureda u Bure Centru.
Posao za 70 osoba
– Riječ je o najvećoj investiciji u turizmu koja iznosi 13 milijuna eura ili oko 100 milijuna kuna, najavili su iz Mirnovca Pirotehnike.
Početku radova prethodi sutrašnja konferencija za novinare koja se održava u Bistru Rene na katu Bure Centra na kojoj se predstavljaju investitori, planovi izgradnje, s naglaskom na rokovima i suradnji s lokalnim proizvođačima i budućim zaposlenicima.
– Rok izgradnje je godinu dana tako će zabavni park biti otvoren u proljeće 2017. i radit će tjekom cijele godine, obznanio je Koletić, poznat i kao “hrvatski kralj vatrometa i pirotehnike”.
Prema prethodnim najavama posao u zabavnom parku naći će sveukupno od 60 do 70 osoba, od toga 15-ak visokobrazovanih koji će raditi najvažnije, odgovorne poslove u Fun Parku Mirnovec, i one rukovodeće. Svi oni će proći neophodnu praksu u Italiji u sličnom zabavnom parku.
U Hrvatskoj biznis ovog tipa gotovo ne postoji, a kako Mirnovec Pirotehnika već godinama radi u industriji zabave, jako brzo su ušli u suštinu projekta.
– Na njemu radimo gotovo sedam godina, skupljajući kvalitetne informacije, putujući diljem svijeta, od Kine, Amerike pa do gotovo cijele Europe, objašnjava Koletić.
Dječja tematika
Ističe da će Fun Park Mirnovec biti prvi ozbiljan zabavni park u cijeloj regiji. U konačnici, to bi trebao biti zabavni park s naglašenom dječjom tematikom, nešto poput hrvatskog Gardalanda na 50.000 metara četvornih površine.
– Kako sam obišao brojne zabavne parkove u Europi i Americi želja mi je bila ovdje u centru Jadrana i srcu Dalmacije napraviti zabavni park koji će biti orijentiran na dnevnu zabavu po uzoru na Gardaland. No, ni noćnu zabavu nećemo zanemariti, dapače, reći će Koletić.
Izuzetno vratolomni “roller coasteri” ili vlakovi duhova, frenetični vrtuljci, jezero za borbu brodova i muzej voštanih figura trebali bi biti u prvom hrvatskom zabavnom parku. Projekt je izradio arhitektonski studio Bausa iz Italije, koji se dokazao projektirajući zabavne parkove u Saudijskoj Arabiji, Turskoj i Rusiji.