Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Jasminka Adžić Sikirić i Josip Plazibat kandidati Živog zida

11.04.2017. 22:00
Jasminka Adžić Sikirić i Josip Plazibat kandidati Živog zida


U ovoj kampanji prošao sam cijelu Hrvatsku, a gdje god sam došao, neovisno koja stranka je na vlasti, uvijek vlada jedan te isti sistem vladanja. Svuda vlada jedan neofeudalni model upravljanja. Lokalna vladajuća stranka drži sve mogućnosti zapošljavanja. Od dječjih vrtića, lovačkih društava do uprave komunalnih poduzeća. Pri tom vrši veliki pritisak na realni sektor, a bez te lokalne vlasti se ne može doći do bilo čega. S njima se pak može dobiti apsolutno sve. Puno je bitnije pokazati tko vam je prijatelj, rođak ili u kojoj ste stranci, nego kojim vještinama raspolažete i koju školu i kakvo obrazovanje imate, govorio je jučer na Trgu Pet bunara predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, koji je stigao kako bi javnosti predstavio kandidate Živog zida na predstojećim izborima.
Ta negativna selekcija, nastavio je Sinčić, podjednako je štetna na lokalnoj i na državnoj razini, jer umjesto da se bolji ljudi stave naprijed, da vode državu, napravljeno je obrnuto. Štoviše, vrlo često su do pozicija došli oni najgori, a Živom zidu je to model protiv kojeg se bore i na ovim lokalnim izborima. Na svakog tako nesposobnog koji se zaposli, kaže Sinčić, jedan sposobni ode iz zemlje.
Živi zid je predstavio i kandidatkinju za gradonačelnicu Zadra Jasminku Adžić Sikirić. Ova profesorica hrvatskog jezika rekla je da se u politiku uključila upravo zbog djece kojoj predaje i njihove budućnosti, ali da će svoj program detaljno obrazložiti za vrijeme kampanje. Kandidat Živog zida za župana je Josip Plazibat iz Paga, koji je rekao da se u politici angažirao jer 25 godina nitko nije mislio na otočane.
– Mi možemo govoriti imamo biser od Jadrana, zemlju s tisuću mogućnosti, ali u zadnje vrijeme samo dobivamo poruke naših prijatelja s aerodroma koji napuštaju ovaj kraj u potrazi za boljima životom. No mi ćemo uspjeti preokrenuti situaciju, rekao je Josip Plazibat.
Sinčić je na kraju potvrdio da Živi zid na lokalne izbore u Zadarskoj županiji ide samostalno.