Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Za dovršetak Centra potrebno još 8 milijuna kuna

11.04.2017. 22:00
Za dovršetak Centra potrebno još 8 milijuna kuna


Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta potpisao je jučer s Nadom Murganić, ministricom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, dodatak Ugovora o sufinanciranju kapitalnog projekta izgradnje Centra Mocire, nedavno preimenovanog u Dječji centar Voštarnica na Mocirama, čija je izgradnja počela još 2007. godine.
Potpisnici – Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Zadar, ugovorom su definirali potrebu za završetak neizvedenih i neugovorenih radova, radova nužnih za sanaciju oštećenja za građevini i nabavku opreme.
– Ovim potpisima smo stavili točku na “i”, nakon čega možemo krenuti u realizaciju projekta koji je dugo stajao, a nije trebao, rekao je nakon potpisivanja gradonačelnik Kalmeta, te zahvalio ministrici Murganić što je prepoznala važnost završetka zadarskog centra za osobe s poteškoćama. Podsjetio je kako se Grad Zadar obvezao da će završetak radova financirati s 19 posto ukupnih sredstava, dok će Ministarstvo školstva uložiti 31 posto, a Ministarstvo demografije 50 posto. Ministrica Murganić, koja je sa suradnicima jučer u Zadarskoj županiji bila u radnom posjetu, istaknula je kako preostala sredstva potrebna za dovršetak centra i njegovo opremanje nisu toliko značajna da bi trebalo zaboraviti ono što je do sada već uloženo.
– U ovaj projekt već je uloženo 50 milijuna kuna. Bilo bi vrlo neodgovorno da se centar zapusti, s obzirom na potrebe koje su izuzetno značajne. Završetak projekta smatrat ću uspješnim kada on stvarno počne živjeti, poručila je ministrica Murganić, dodajući kako je procijenjeno da je za dovršetak radova potrebno još osam milijuna kuna.
Potpisivanju su nazočili i predstavnici budućih korisnika centra – Osnovne škole Voštarnica, Dječjeg vrtića Latica i roditelja korisnika koji su prvi na redu za preseljenje, ali i udruga koje skrbe o djeci i odraslima s teškoćama u razvoju koje će, također, pronaći svoje mjesto u centru.