Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Umberto Pinčić oslobođen krivnje za prijevaru

11.05.2011. 22:00
Umberto Pinčić oslobođen  krivnje za prijevaru


Umberto Pinčić  jučer je na Općinskom sudu u  Zadru nepravomoćnom presudom, koju mu je izrekla predsjednica Sudskog vijeća Ana  Zrilić, oslobođen optužbe za  prijevaru.
Pinčiću se, naime, optužnicom stavljalo na teret da je  2001. godine kao opunomoćenik Nenada Lovrića, vlasnika konobe “Gešo” u Rogoznici, Jozi Vidakoviću iz Osijeka  prodao tu konobu za iznos od  300 tisuća kuna. Prema optužnici, oni su potom sačinili  kupoprodajni ugovor kod javnog bilježnika te mu je ovaj  potom isposlovao uknjižbu u  gruntovnici na vlasništvo 1/1 te  isplatio polovinu iznosa. Kako  je u međuvremenu Vidaković  upao u financijske probleme  Pinčić je od njega zatražio da  Željku Bagiću potpiše punomoć kako bi tu konobu prodao,  a njemu vratio novac, navodi se  u optužnici, a prema iskazu  koji je pred ovim sudom dao  Vidaković, on taj novac nije  dobio natrag ni do danas te mu  je još u međuvremenu stigao  na naplatu i porez za konobu  od 36 tisuća kuna.
Sudsko vijeće, međutim, je  zaključilo da činjenični opis  optužnice nije u dokaznom postupku utvrđen pa je stoga uslijedila oslobađajuća presuda.  No, kako on u zadarskom zatvoru izdržava kaznu koju mu je  zbog istog kaznenog djela izrekao zagrebački sud, nakon objave pravosudni policajci vratili su ga iza rešetaka gdje se  nalazi od konca prošle godine,  kada je premješten iz zagrebačkog Remetinca.
Na istom su sudu podsjećamo, nedavno obustavljene i optužbe u zasebnim kaznenim postupcima protiv Bagića i Tokića, premda se ne radi  o identičnim činjeničnim opisima djela.