Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

ULTIMATUM: Bez još jedne plaće nećemo igrati doigravanje!

11.05.2016. 22:00
ULTIMATUM: Bez još  jedne  plaće  nećemo  igrati  doigravanje!


– Mi smo igrači takvi kakvi jesmo, ima nas boljih i lošijih i svi, počevši od mene, imamo svojih mana, ali od početka sezone radimo maksimalno pošteno. Međutim, neke stvari jednostavno treba rješavati. Vrijeme je da se neka obećanja i priče počnu realizirati. To je stav cijele momčadi – kaže Delaš
Pobjedom protiv Zagreba Zadar je ostao u utrci za onim što  je trener Ante Nazor istaknuo kao cilj u prvenstvu Hrvatske – naslovom  prvaka. Njegova je momčad kolo prije kraja Lige za prvaka osigurala  najmanje četvrto mjesto, a time i plasman u doigravanje, no još uvijek  nije sigurno hoće li Zadar u doigravanju i zaigrati. Razlog su neisplaćene plaće, kojih klub momčadi za ovu sezonu duguje još tri. Jedna  je isplaćena u srijedu, na dan utakmice sa Zagrebom, no igrači traže još  jednu prije početka doigravanja ili ga neće igrati. Taj stav je ispred  momčadi iznio najiskusniji igrač i vođa na terenu Ante Delaš.
Neispunjena obećanja
– Prije tjedan dana rekli smo direktoru da tražimo jednu plaću do  utakmice sa Zagrebom i jednu do doigravanja. Ta prva je sjela, a drugu  još čekamo i ostajemo kod toga da nećemo igrati “playoff” ako nam  ona ne bude uplaćena.
Delaš je u ime svim igrača objasnio i razloge takvog ultimatuma.
– Dobili smo već toliko obećanja, koja nisu ispunjena i mislim da to  nije u redu. Mi smo igrači takvi kakvi jesmo, ima nas boljih i lošijih i  svi, počevši od mene, imamo svojih mana, ali od početka sezone radimo maksimalno pošteno. Može se raspravljati o našoj kvaliteti i igrama,  ali od prvoga dana korektno odrađujemo naš posao i nismo i nećemo  štrajkati na treninzima. Međutim, neke stvari jednostavno treba  rješavati. Vrijeme je da se neka obećanja i priče počnu realizirati. To je  stav cijele momčadi.
Utakmica posljednjeg kola Lige za prvaka s Goricom, koja je na  rasporedu sutra u 19 sati, nije pod upitnikom. Zadrani ovaj dio natjecanja žele završiti pobjedom i pokušati dohvatiti treće mjesto, za  što im je potreban i poraz Kvarnera kod kuće od Cibone.
– Idemo u Goricu pobijediti, a što će se događati u Rijeci, na to ne  možemo utjecati. Smatram da je Cibona bolja momčad, poznajem  većinu tih momaka, to su pravi sportaši i uvjeren sam da će dobiti  utakmicu. Dakle, na nama je da dobijemo Goricu i mislim da će sve biti u redu – kaže Delaš.
Maksimalno u Goricu
Ako se vratimo košarkaškim temama, što s obzirom na stanje u  Košarkaškom klubu Zadar nije baš lako, za pohvalu je način na koji  je Nazorova momčad odigrala odlučujuću utakmicu protiv Zagreba.
– Više puta ove sezone bili smo u takvoj situaciji da moramo pobijediti i baš tada smo najbolje reagirali, što pokazuje karakter. Očito imamo tu mentalnu i fizičku snagu da tako reagiramo u najtežim trenucima i to je možda jedna od naših najvećih kvaliteta. Hvala i publici na  podršci tijekom cijele utakmice – kaže Ivan Marinković.
– Bilo je tu svega, nije nam bilo lako, ali skupili smo se i pobijedili vrlo dobru momčad kao što je Zagreb. Sami smo se doveli u tu situaciju,  ali opet smo bili pravi kada je bilo najvažnije. Borili smo, poginuli na  terenu i svaka čast svim momcima – dodaje Delaš.
Protiv Gorice motiva sigurno neće nedostajati, jer upravo je domaći poraz od te momčadi doveo Zadar u situaciju da sada ne ovisi  sam o sebi po pitanju borbe za treće mjesto.
– Svi smo maksimalno motivirani da se iskupimo za taj katastrofalan  poraz iz prvog dijela. Sigurno ih nećemo podcijeniti, nego ćemo se jako  dobro pripremiti i ići tamo na pobjedu. To je najvažnije, a onda se  možemo nadati i dobrim vijestima iz Rijeke – zaključuje Marinković.