Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mlađi Zadranin završio u bolnici, stariji na otriježnjenju

11.06.2012. 22:00
Mlađi Zadranin završio u bolnici, stariji na otriježnjenju


Nakon euforičnog slavlja zbog pobjede hrvatske nogometne reprezentacije nad Irskom, 39-godišnji je Zadranin završio u zadarskoj Općoj bolnici. On je pao s krova automobila na kolnik u Ulici Ruđera Boškovića. No, zbog “zavidnog” broja promila alkohola u krvi, policajci s njim nisu uspjeli obaviti razgovor jer se ničega nije sjećao. Čak nije bio u stanju puhati u alko-test pa mu je izvađena krv, a nalazi će pokazati koliko je promila “popio”.
No, srećom, 39-godišnjak je jedini koji se u noći s nedjelje na ponedjeljak ozlijedio iako se slavilo diljem županije i ispilo poprilično alkoholnih pića.
Na predjelu Bulevara slavlje je potrajalo do sitnih noćnih sati. Utakmica se uz navijačke pjesme i povike pratila u gotovo svim ugostiteljskim objektima, a na kraju kada je Hrvatska slavila pobjedu, skupina od 50-ak mladih Zadrana svoje je oduševljenje odlučila podijeliti s prolaznicima u Ulici Ante Starčevića. Izašli su na cestu i na desetak minuta zaustavili promet u tom dijelu grada. Palili su bengalke, penjali se po parkiranim automobilima, a nekoliko njih završilo je i na krovu jednog kioska. Ali, ni to im nije bilo dovoljno pa su bengalkama zaustavljali autobuse na putu prema kolodvoru te lupali po njima dok su ih mimoilazili. Srećom, nitko nije ozlijeđen, niti je pričinjena materijalna šteta. Ipak, stanarima okolnih zgrada iza jedan sat u noći prelila se čaša pa su pozvali policiju.
– Iza jedan sat u noći, zaprimili smo dvije dojave građana koji su se žalili zbog rada ugostiteljskih objekata izvan radnog vremena u Ulici dr. Franje Tuđmana i Ante Starčevića. Obojica vlasnika prijavljena su Državnom inspektoratu – potvrdio je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske dodajući kako su zbog sličnog problema policajci intervenirali i u Gračacu.
Tamo je naime, nešto iza 23 sata došlo do incidenta između dvojice gostiju kafića u dobi od 23 i 47 godina koji je ubrzo prerastao u opću tučnjavu. Sve je započelo kada je mlađi muškarac mašući zastavicom “zakačio” bocu s pivom starijeg muškarca i razbio ju. On je to teško podnio pa je mladiću uzvratio šakom u glavu nakon čega su se međusobno započeli “častiti” pogrdnim izrazima i psovkama. U svađu se umiješao 21-godišnji prijatelj mlađeg muškarca, a za njim i ostali gosti kafića pa je pozvana policija kako bi ih primirila. No, do njihova dolaska ekipa se razbježala, a na licu mjesta uhvaćen je samo 47-godišnjak. Nakon što je “napuhao” čak tri promila, odveden je u policijiju na otriježnjenje, a u jutarnjim satima pušten je uz optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira. Muškarcu su utvrđene lakše ozljede, a policija traga za skupinom mladića koji su ga napali.
Tijekom iste noći posla su imali i vatrogasci. Oko 23 sata pozvani su na intervenciju u Park Vladimira Nazora gdje je gorjela trava. Ubrzo su je ugasili nakon čega je policija utvrdila kako je požar u kojem je izgorjela travnata površina od oko pet metara četvornih, najvjerojatnije izazvala odbačena bengalka.