Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dar studentima za kraj godine

Autor: Ante Rogić

11.06.2013. 22:00
Dar studentima za kraj godine

Foto: Marin GOSPIĆ



U povodu završetka nastave u ljetnom semestru akademske godine 2012./13. Sveučilište u Zadru priredilo je svečani koncert. U sveučilišnoj kapeli sv. Dimitrija tako su u ponedjeljak nastupili Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Zadru, pjevački zbor Degenija  Odjela za nastavničke studije u Gospiću, mješoviti zbor Condura Croatica, studentska muška klapa Študija, a capella grupa A.K.A. Creshendo, studentska ženska klapa  Condura, Filip Panza i Snježana Habuš Rončević na klaviru, Dražen Habuš na trubi i Tvrtko Sarić na gitari.
Svečanim koncertom, dakle, završena je još jedna uspješna akademska godina. Gotovo sva mjesta u kapeli sv. Dimitrija su bila popunjena što je znak da studenti ipak nisu populacija koju ne zanima ozbiljna glazba, već upravo suprotno, mladi ljudi koji uživaju u glazbi koja stoljećima oduševljava poklonike dobre glazbe. To je pravi pokazatelj da je Sveučilište svojim studentima poklonilo pravi dar.
Uz brojne studente i njihove goste koncertu su prisustvovali i prorektori dr. sc. Josip Faričić i dr. sc. Robert Bacalja.