Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Fantela i Marenić slavili na regati Svjetskog kupa u Weymouthu

11.06.2016. 22:00
Fantela i Marenić slavili na regati Svjetskog kupa u Weymouthu


Zadarski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić nastavili su sjajan pobjednički niz pobijedivši danas na regati Svjetskog kupa u engleskom Weymouthu, regatnom polju na kojem su na Olimpijskim igrama 2012. godine bili šesti. Ovaj put konkurencija u klasi 470, a nastupilo je 28 posada, nije imala izgleda protiv zadarskog dvojca koji je ovim uspjehom dobio dodatni vjetar optimizma pred Olimpijske igre u Riju. S obzirom na to će u Brazil putovati kao aktualni svjetski prvaci, europski viceprvaci, pobjednici prestižne regate u Hyeresu i sada u Weymouthu, potom i kao vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, jasno je da mnogi zadarsku posade vide kao možda i prve favorite na Igrama.
U izjavi objavljenoj na stranicama Svjetske jedriličarske federacije (ISAF) Fantela se prisjetio Olimpijskih igara u Londonu 2012., kada je diskvalifikacija u prvom plovu hrvatsku posadu na kraju koštala osvajanja odličja.
– Odličan je osjećaj prvi put pobjediti u Weymouthu, posebno nakon iskustva koje smo ovdje doživjeli prije četiri godine – naglasio je Fantela, dok je Marenić dodao:
– Zadovoljni smo rezultatima koje postižemo i koji su dobra najava za Olimpijske igre koje željno očekujemo.