Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Uz hitove legendarnih “Prljavaca” otvoreno “Virsko ljeto 2017”.

11.06.2017. 22:00
Uz hitove legendarnih “Prljavaca” otvoreno “Virsko ljeto 2017”.


Ikone hrvatske glazbe
Čast da se prvi predstave i manifestaciju otvore pripalo je prokušanim i već četrdeset godina "gospodarima" hrvatske glazbene scene zagrebačkoj grupi "Prljavo kazalište".
Nakon što je sve okupljene na Trgu sv. Jurja mjestu više-manje svih planiranih ovoljetnih događanja u ime organizatora sa glazbene pozornice pozdravio zadarski animator Igor Jelenić Toto, uz glazbene taktove te uz ovacije publike i brojnih vjernih fanova toplo pozdravljeni popeli su se Prljavci.
– Dobra večer svima! Evo nas ponovno doma među vama naši dragi Virani nakon dvije godine. Puno se toga u međuvremenu lijepoga izgradilo. Vjerujem da ćete istim i još boljim koracima nastaviti dalje. Kad je riječ o ljetnim glazbenim događanjima postali ste prepoznatljivi ne samo u Dalmaciji, Hrvatskoj već i šire van njenih granica. Svi zajedno opustimo se i uživajmo u pjesmi, plesu, zabavi, druženju, a posebno u ljubavi, rekao je frontmen Mladen Bodalec.
Koncert je trajao nešto više od dva sata. Prljavci su naprosto rasplesali i raspjevali veselu publiku svojim poznatim hitovima. Frontmen Bodalec držao neraskidivu nit sa publikom. Nizale su se jedna za drugom brojne uspješnice "Radio Dubrava", "S vremena na vrijeme", "Oprostio mi bog mogla bi i ti", "Moj bijeli labude", "Kraljevi ulice" i tako redom dok su posebno lijepo primljene skladbe "Lupi petama" i "Ruža Hrvatska". Na samom kraju za mnoge ovog nezaboravnog i pravog ljetnog koncerta prezadovoljna, vesela i bučna publika je neponovljive Prljavce ispratila ovacijama i snažnim pljeskom do novog koncerta.


Bogato Virsko ljeto
Pri samom kraju koncerta pola sata iza ponoći krenuo je s gata plaže Jadro tradicionalni desetominutni grandiozni vatromet koji je uz svjetlosne efekte parao nebo.
Inače, u prigodi otvaranja Virskog ljeta 2017. općinski načelnik Kristijan Kapović pred početak koncerta upriličio je primanje kako za djelatnike Općine i čelnike virskih komunalnih poduzeća i za brojne gospodarstvenike koji već godinama uspješno surađuju sa Općinom te za načelnike i gradonačelnike općina i gradova Zadarske županije. Uz bogatu gastro ponudu domaćine i goste na terasi restorana Kotarina svojski je zabavljao zadarski dvojac Bepo Matešić i David Ricov.
– I s golim okom se može primjetiti da iz godine u godinu imamo sve više posjetitelja na otvaranju ljeta, a ne samo na njegovom otvaranju i ovakvom koncertu već i tijekom ljetnih mjeseci. Imamo fenomenalno otvaranj. Ovo je samo početak ljetne priče koja će trajati do sredine rujna. Pozivam sve moje Virane i sve strane i domaće goste kao i sve žitelje Zadarske županije da zajedno s nama provedu Virsko ljeto kada ćemo već naredne subote na ovom istom mjestu i u isto vrijeme ugostiti također ikonu hrvatske glazbe Massima, rekao nam je vidno zadovoljan načelnik Kapović.