Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Živjeti u Obrovcu je lijepo i prestižno!

Autor: Ivan Stagličić

11.07.2008. 22:00
Živjeti u Obrovcu je lijepo i prestižno!

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ministar Božidar Kalmeta svečano je otvorio novoobnovljenu obalu u Obrovcu i tom prigodom najavio još niz drugih projekata koji će se realizirati u Obrovcu, od čega je posebno istaknuo novu športsku dvoranu, označivši Obrovac kao «grad športa» te podsjetio da iz ovih krajeva potječe i najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić
Nizom događanja u Obrovcu je svečano otvorena novoobnovljena gradska riva uz Zrmanju te otvoreno ovogodišnje 3. Obrovačko kulturno ljeto. Gradom su zajednički defilirali Limena glazba iz Stankovaca i mažoretkinje iz Pakoštana, a uz obalu Zrmanje su brojne Obrovčane i goste iz svih krajeva Županije svirkom, pjesmom i plesom uveseljavali članice i članovi KUD-a «Galeb» iz Karina. Na više mjesta u gradu nastupali su i akrobati i žongleri iz Splita.
U večernjim satima se na novoj obali ispred hotela «Kanjon Zrmanje» okupio niz gostiju i uzvanika iz javnoga života predvođeni saborskim zastupnicima Nevnkom Marinović i Brankom Kutijom, ministrom Božidarom Kalmetom, zadarskim županom Stipom Zrilićem sa suradnicima, gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina, kao i direktori javnih i komunalnih poduzeća koja su i sama sudjelovala u projektu i izvedbi nove obrovačke obale te predstavnici kulturnih, obrazovnih i drugih javnih institucija.  Najavljujući kulturno ljeto koje se ove godine u Obrovcu održava po treći put gradonačelnik Obrovca Ante Župan je kazao:
Bogato Kulturno ljeto
– To je program zanimljiv po svom dometu i po sudionicima i ja bih mogao reći da nije po ničem inferiorniji od programa koji se inače daju po ostalim gradovima na obali. Uostalom, kultura je univerzalno dobro, naglasio je dr. Ante Župan te potom i službeno otvorio ovogodišnje Kulturno ljeto u Obrovcu.
Nakon toga svečanoga čina, gradonačelnik je okupljene podsjetio na nedavnu prošlost obrovačke rive, prostor koji je bio rizičan jer su poplave povremeno izbijale i uništavale imovinu građana Obrovca.
– Prije dvije godine predstavnici hrvatske Vlade na čelu s tadašnjim ministrom mora, prometa, turizma i razvitka, Božidarom Kalmetom, zajedno s prestavnicima Hrvatskih voda, Hrvatske elektroprivrede i Hrvatskih cesta posjetili su Obrovac. U dvije godine napravila se sasvim nova infrastruktura, kvalitetna tako da i na ovoj obali brodovi kao u svim marinama imaju struju i sve moguće priključke, kazao je dr. Župan, te istaknuo da mogućnost poplave sada apsolutno nestaje.
Potom je novu obalu blagoslovio dekan don Igor Ikić te se prešlo na samu ceremoniju otvaranja u kojoj se okupljenima obratio ministar Božidar Kalmeta.
Obrovac napreduje
– Meni je drago što sam na ovoj rivi i što iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu ovaj grad je sve ljepši i napreduje u svakom smislu. I u kulturnom, i u športskom, i u infrastrukturnom i u gospodarskom, te je danas već prestižno i lijepo živjeti u ovom prekrasnom gradu pokraj ove ljepotice Zrmanje, istaknuo je ministar Kalmeta.
Ministar je najavio još niz drugih projekata koji će se realizirati u Obrovcu, od čega je posebno naglasio novu športsku dvoranu, označivši Obrovac kao «grad športa», te podsjetio da iz ovih krajeva potječe i najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić. Nakon toga je i službeno proglasio rivu otvorenom.
Svečanosti u Obrovcu nastavile su se i nakon službenog dijela programa, nastupom klape «Kontrada» iz Posedarja. Za sve goste proslave Obrovčani su u suradnji sa svojim prijateljima osigurali bogatu besplatnu ponudu bakalara, ribe i čobanca, a fešta se nastavila nastupom estradnih zvijezda Marijana Bana i Nene Belana, kao i bogatim vatrometom.