Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Marija Zrilić iz Popovića nova miss sela Zadarske županije

Autor: Valentina Mlađen

11.07.2010. 22:00
Marija Zrilić iz Popovića nova miss sela Zadarske županije

Foto: Sebastian GOVORČIN



Marija Zrilić iz Popovića nova je miss sela Zadarske županije, izabrana u subotu na jedanaestom izboru “MISSELA” – izboru najljepše djevojke Zadarske županije sa stalnim prebivalištem na selu. Ovogodišnja prva i druga pratilja Martina Bratović iz Raštana Donjih te Kristina Bugarija iz Bibinja osvojile su jednak broj bodova pa su tako zapravo obje ponijele titulu prve pratilje
Marija Zrilić iz Popovića nova je miss sela Zadarske županije, izabrana u subotu na jedanaestom izboru “MISSELA” – izboru najljepše djevojke Zadarske županije sa stalnim prebivalištem na selu. Tešku odluku donio je šesteročlani žiri kojim je i ove godine predsjedao event menadžer Igor Bačić, a za sudačkim stolom uz njega sjedili su i gradonačelnik Benkovca, saborski zastupnik i utemeljitelj izbora Branko Kutija, prošlogodišnja miss sela iz Lisičića Marija Bačić, voditeljica odsjeka za kulturu i sport Grada Zadra Branka Radman, novinarka Nove Tv Josipa Pavičić Yo te privatna poduzetnica Ada Duka.
Za laskavu titulu “MISSELA” natjecalo se ove godine četrnaest djevojaka: Marija Zrilić iz Popovića, Matija Marušić iz Ljupča, Ivana Kulaš iz Benkovca, Matija Lidija Milin iz Dikla, Mišela Udovičić, Mirjana Šatrak te Marija Muha iz Gračaca, Ivana Šatrak iz Bjelovara, Barbara Rašin iz Pakoštana, Martina Bratović iz Raštana Donjih, Martina Marinović iz Poličnika, Kristina Bugarija iz Bibinja, Lucija Juričev iz Pakoštana te Hana Havđiavdagić iz Bosne i Hercegovine. Ovogodišnja prva i druga pratilja Martina Bratović iz Raštana Donjih te Kristina Bugarija iz Bibinja osvojile su jednak broj bodova pa su tako zapravo obje ponijele titulu prve pratilje. Djevojke su između sebe izabrale i miss osobnosti, a ove godine tu nagradu ponijela je ni više ni manje Hana Havđiavdagić, novinarka Nove Tv koja je za nagradu kući ponijela trimer, našalivši se da će joj poslužiti za depilaciju bikini zone. Najljepšu nošnju prema izboru žirija ove je godine imala Marija Muha iz Gračaca, a kao ekskluzivnu nagradu dobila je kosilicu za travu.
Cilj cijele manifestacije bio je predstaviti svoje selo na najbolji mogući način, nošnjom, hranom, pićem i riječima. Ove godine djevojke su po prvi puta predstavljale i svoj talent, a bilo je tu svega. Za neke je to bio sport, a za druge pak cijepanje drva, glumilo se, plesalo i pravile se palačinke. Šest finalistica imalo je najteži zadatak one su morale pokazati koliko dobro poznaju svoje selo odgovarajući na pitanja žirija kao što su: “Kako se pravi vino?”, “Je li maslina voće ili povrće?”, “Što je peronospora i gdje se pojavljuje”, a jedna je morala zapjevati i refren himne “MISSELA” “Kopa cura vinograd”.
Da je ovaj izbor središnje događanje benkovačkog ljeta bilo je jasno već na samom početku nakon što su Benkovčani i njihovi gosti okupirali središnji benkovački trg. Posjetitelji su prije svega došli zbog dobre zabave i mnogo smijeha koji im ovaj izbor svake godine omogući, a u publici je bilo i vjernih navijača mladih misica. Da nema sela bez kudova bilo je jasno i organizatorima pa su kao međutočke nastupili KUD Popović iz Popovića te KUD Sv. Mihovil iz Galovca, a svoju točku izveo je i poznati narodni pjevač Dane Jurić. No pokretač cijelog showa i glavni komičar večeri bio je i ove godine voditelj Ivica Štorić koji je zbijajući šale na račun recesije, korupcije, nepotizma, ali i žirija i uplašenih misica nasmijavao publiku do suza. Za izvrsnu scenografiju pobrinuo se Neno Stojaković, a za hranu i piće pobrinule su se pak djevojke. Predstavljajući svoj kraj donosile su pune košare prisnaca, bajama, smokava, pršuta i sira, pogača i srdela, a bilo je tu i dobrog domaćeg vina, orahovca i rakije. Po sadržaju košara čini se da recesija nije zahvatila selo. Djevojke su na pozornicu izlazile tri puta, u narodnim nošnjama, kolekciji Baby Rose dizajnerice Elle Dušević te kao potencijalne udavače sa sela u vjenčanicama. A u vjenčanicama su zajedno i zapjevale poznati Severinin hit “Djevojka sa sela”. Iako je prošlogodišnja miss sela kući odvezla skuter ovogodišnja prva djevojka sela odvezla se doma na pravoj frezi. Iako priznaje da će freza prije dobro doći tati nego njoj, možda i nju vidimo kako se Popovićima vozi na svojoj frezi do vinograda.