Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Mlada momčad za velike stvari

Autor: Andrija Dešpoja

11.07.2010. 22:00
Mlada momčad za velike stvari

Foto: Filip BRALA



U ovakvoj konkurenciji u specifičnim uvjetima koje ova liga pruža za naše mlade igrače je velika stvar da mogu aktivno sudjelovati – kaže Božidar Dijan
Košarka u Sukošanu već dugi niz godina tradicionalno potiče veliki interes, a dokaz tome je postojanje košarkaškog kolektiva koji tijekom cijele kalendarske godine aktivno djeluje te sudjeluje u raznim natjecanjima. Primarno natjecanje je ono u B-1 ligi u kojoj Sukošanci kale svoj pomladak (pretkadeti i kadeti) proizašao iz njihove škole košarke. U novoj školskoj dvorani stvoreni su vrhunski uvjeti za velik broj zainteresirane djece iz Sukošana i okolnih mjesta, a imena poput Ante Devića i Ive Pavića sigurno su im jedan od većih poticaja da njihov trudi talent budu jednog dana prepoznati od većih klubova u ovoj regiji. Uz natjecanje u B-1 ligi za Sukošance je neizostavno sudjelovanje u Županijskoj ljetnoj ligi koje su jednom u 12 posljednjih godina bili i prvaci. I ove sezone želja im je igrati važnu ulogu, a po riječima tajnika kluba Božidara Dijana aduta itekako imaju.
– Kao svako ljeto i ovo smo dosta ozbiljno pristupili ovom natjecanju koje uz sportsku i turističku ponudu nama znači mnogo po pitanju iskustva koje stječu naši mladi igrači. U ovakvoj konkurenciji u specifičnim uvjetima koje ova liga pruža za naše mlade igrače je velika stvar da mogu aktivno sudjelovati. Kao i većinu sezona do sada nije izostala podrška dvojice najpoznatijih i najboljih košarkaša iz Sukošana, Ante Devića i Ive Pavića, koji predvode našu mladu momčad u ovom natjecanju. Uz ovu dvojicu profesionalaca iz Borik-Puntamike, tu su još Jurica Dražović iz A-2 ligaša Voštarnice te Marko Mišulić koji se na bavi profesionalno košarkom, ali je uvijek spreman doći iz Zagreba pomoći klubu u ljetnoj ligi. Njih četvero su predvodnici ovim mlađima koji su budućnost kluba i aktivno sudjeluju kroz cijelu sezonu u B-1 ligi – kazat će Dijan.
Sportski cilj je pokušati dogurati što dalje. Koliko su realne osnove da Sukošan igra važnu ulogu ovoljetnom izdanju lige.
– Pobjeda na gostovanju kod Maraske parka dala nam je sigurno vjetar u leđa da prođemo skupinu što je jedan od ciljeva. Kasnije je sve moguće, jer mnogo momčadi ima svoje atribute, kvalitetne rostere te se ne može prognozirati ništa za sigurno. Nama će sve ovisiti kao i lani o dvojcu iz Borik-Puntamike, Deviću i Paviću, koji će se kao i lani, prije početka završnog dijela ljetne lige najvjerojatnije morati priključiti pripremama u svom matičnom klubu. Ako ostanu s nama do kraja, onda imamo priliku napraviti rezultat, a ako ne, onda će ostati sav teret na mlađima koji će oni u takvoj konkurenciji teško izdržati. Ipak, krajnji cilj nije osvajanje lige i traženje što većeg broja pobjeda, koliko davanje prilike našim mladim igračima da se brže i pravilnije razvijaju u konkurenciji koju pruža ovo natjecanje. Liga funkcionira na principu važno je sudjelovati, ali utakmice su ozbiljne i prave što je za njih veliki dobitak.
Budućnost košarke po svemu ovome je svijetla za Sukošan.
– Uz potporu općine koja nam je stvorila za ovako malo mjesto vrhunske uvjete ne treba se bojati za budućnost. Imamo prekrasnu novu dvoranu u sklopu osnovne škole, imamo školu košarke koju trenutačno pohađa 67 djece te ambijent koji je zdrav za razvoj naše djece. Politika kluba je da se sudjelovanjem u natjecanju poput B-1 lige te ljetne lige održava vitalnost kluba te možda iznjedri kojeg dobrog pojedinca kao što su, primjerice, Dević i Pavić koji su napravili kvalitetne košarkaške karijere. Takvi primjeri sigurno daju veliki poticaj svoj djeci iz Sukošana i okolice da se okušaju u ovom sportu koji ima veliku tradiciju u našem kraju – na kraju će Dijan.
 


Sukošan


Ante Dević, Ivo Pavić, Jurica Dražović, Marko Mišulić, Ante Smolić, Andrija Keran, Antonio Peljušić, Ante Krešan, Dino Pavić, Stipe Bičić, Ante Labus, David Eškinja, Luka Čalušić, Ante Čalušić, Filip Ćurković, Augustin Oljica, Toni Nadinić, Luka Borzić.