Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ako je suditi po početku…

11.07.2012. 22:00
Ako je suditi po početku…


Jadertini možemo poželjeti uspjeh, ali i ponadati se kako će izložbe biti posjećenije od otvorenja. Bilo je tu govorkanja sa strane kako je u isto vrijeme koncert slovenskih glazbenika na Sveučilištu, pa kubanski glazbenici kasnije na Forumu, ali dobroj organizaciji to ne bi bio ni najmanji problem


Još jedna ideja oživljavanja grada Zadra pojavljuje se, ovaj put u obliku  Galerije Jadertina, otvorene  u ulici Federica  Grisogona 8.
Umjetnička organizacija  Jadertina – Zadar dobila je  tako svoj prostor u samom  centru grada, nedaleko Narodnog trga. Ispred galerije  nalazi se, također, mali trg  koji bi, kako kaže predsjednik Jadertine Kostantin  Kostov, trebao poslužiti  upravo toj svrsi – oživljavanju ovog dijela grada.
– Pred nama je galerijski  prostor u kojem ćemu, svakako, organizirati izložbe,  ali i razna druženja. Ovaj trg  koji se nalazi pred nama čini  mi se kao izvrsna prilika za  raznorazna druženja, kazao  je Kosta. Jadertina je dosad  za organiziranje izložbi koristila prostor na katu JK  Uskok. Isti bi se trebao povremeno koristiti i dalje, ali  prvenstveno će se bazirati  na novu galeriju. Riječ je o  privatnom prostoru koji je  UO Jadertina unajmila, a za  početak su u njemu postavljena razna djela bugarskih autora, slike, ikone,  razni predmeti… Za početak  bugarski autori, a već uskoro možemo očekivati i  djela autora drugih nacionalnosti, ali naravno i Zadrana. Zainteresiranih, kaže  Kosta, ima poprilično. Svaki  početak je trnovit, svjestan  je toga i on, ali se, kaže,  nadaju uspjehu i oživotvorenju ideje.
Posjećenost prilikom otvorenja nije bila ni blizu  dobra, tek nekoliko zainteresiranih, pozvanih, dobronamjernih. Prolaznici su, ionako,  Nastupila je ženska  klapa Barufa, a već poduže  prije otvorenja pjevao je svoje dionice Duško Nonković –  Bućo.
Jadertini možemo poželjeti uspjeh, ali i ponadati se  kako će izložbe biti posjećenije od otvorenja. Bilo je  tu govorkanja sa strane kako  je u isto vrijeme koncert  slovenskih glazbenika na  Sveučilištu, pa kubanski  glazbenici kasnije na Forumu, ali dobroj organizaciji to  ne bi bio ni najmanji problem.