Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

“Hvala vam što ste me čekali deset godina”

Autor: Velimir Brkić

11.07.2013. 22:00
“Hvala vam što ste me čekali deset godina”

Foto: Velimir BRKIĆ



Hrvatskim generalu Anti Gotovini u povodu Dana općine Tkon i nebeskog zaštitnika sv. Benedikta u ozračju prepunom emocija uručena je Povelja počasnog građanina ovog općinskog središta na otoku Pašmanu, u narodu zvanog Kun.
– Danas je poseban dan u Tkonu, slavimo Dan naše općine i slobodu našega počasnog građanina generala Ante Gotovine. Želim svima nama da nam što duže traje ovaj poseban i uzvišen osjećaj, a našim gostima da osjete ljepotu i uljuđenost našega Tkona, otoka Pašmana, poručio je načelnik Goran Mušćet.
Svečana sjednici Vijeća održana je u Općinskoj vijećnici. Predsjedao je predsjednik Branko Smoljan. Generalu Gotovini je uručena Povelja počasnog građanina Općine Tkon. Povelju je uručio vijećnik Šime Mušćet koji prije desetak godina i inicirao cijeli postupak. Mnogi u tom trenutku nisu mogli skriti emocije i suze, a načelnik Mušćet, bivši časnik HV-a, pustio je suzu.
– Uistinu sam sretan što sam ovdje, da mogu proslaviti Dan općine i blagdan sv. Benedikta sa svojim sumještanima, sa svojim prijateljima. Hvala vam na ukazanoj časti, hvala vam što ste me čekali 10 godina, zahvalio je Gotovina.
Biranim riječima nazočnima se obratio župan Stipe Zrilić, a potom je u restoranu Sovinje održan prigodni domjenak. Za sve mještane i goste, na Kolešću je održan zabavni program s nastupom klape Školji otoka Pašmana i Ugljana i klapom Zikva uz projekciju filma Udruge Volat.