Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Pera: Do kraja godine želim ući među 300

Autor: Šime Ćurko

11.07.2013. 22:00
Pera: Do kraja godine želim ući među 300

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Odličnim igrama na ITF turnirima proteklih tjedana, te osvajanjem prva dva naslova u karijeri, Bernarda Pera zainteresirala je i novinare službene stranice međunarodne teniske federacije. Tako je u kratkom razgovoru za itftennis.com zadarska tenisačica s američkom putovnicom (u članku je predstavljena kao američka tinejdžerica, ali objasnila je da je rođena i odrasla u Zadru) iznijela neke zanimljive detalje o svojoj karijeri.
– Kao dijete sam skupljala lopte dok je moja starija sestra trenirala i tako sam počela. S pet godina otišla sam na prvi trening u lokalni teniski klub blizu kuće – kazala je Pera, koju sada trenira Španjolac Jorge Aguirre i često rade u njegovoj maloj akademiji blizu Malage.
Zadranka kaže kako nema idola u tenisu, ali voli gledati Serenu Williams. Najdraža uspomena joj je igranje na Flushing Meadowsu, a kada bi mogla birati koji će Grad Slam osvojiti, bio bi to US Open. Najljepše iskustvo za sada joj je igranje na ITF turniru u Pragu nagradnog fonda 100 tisuća dolara. Koje su dobre i loše strane profesionalnog bavljenja tenisom?
– Najbolja su putovanja, natjecanja te upoznavanje novih ljudi i različiti kultura. Najgore je što dosta vremena ne vidim obitelj.
Ciljevi za 2013.?
– Do kraja godine želim biti među najboljih 300 na WTA listi – zaključila je Pera, koja se trenutačno nalazi na 458. mjestu.