Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Babić: Protiv Švedske Zadranima donosimo spektakl

11.07.2016. 22:00
Babić: Protiv Švedske Zadranima donosimo spektakl


Autobus hrvatske rukometne reprezentacije malo prije  10.30 sati stigao je na parkiralište pred ulazom u dvoranu Krešimira  Ćosića. Polazak je bio u deset sati iz Petrčana gdje su reprezentativci  smješteni od 8. srpnja.
– Gubimo svaki dan dosta vremena na prijevoz s obzirom na to da  dva puta odlazimo na treninge u Zadar. Nismo očekivali ovoliku gužvu  na tako kratkoj relaciji. Sve ostalo prolazi u najboljem redu – kaže Ivica  Maraš, glasnogovornik i tehnički tajnik reprezentacije, koji je na Višnjik  stigao “drugom linijom”. Naime, budući da je na pripreme u Zadar stigla i reprezentacija Švedske Maraš se pobrinuo i da gosti sa sjevera Europe imaju potrebnu logistiku. I dok su Šveđani krenuli prema teretani  hrvatski “kauboji” žurno su zauzeli Krešinu dvoranu gdje je sve bilo  spremno za još jedan trening. Uz teren, na koji je iznad parketa postavljena tzv. rukometna podloga, uređena je teretana s potrebnim rekvizitima za trening. Ostalo je točno 15 minuta do početka treninga u kojem igrači i stručni stožer obavljaju završne pripreme.
– Volimo imati sve na dohvat ruke kako bismo se brzo mogli transformirati iz kondicijskog u taktički trening koristeći tako na najbolji način  kontrastne metode – kaže Željko Babić, hrvatski izbornik. Zadar je treća  od ukupno četiri faze priprema za Olimpijske igre u Riju. Prethodne  dvije obavljene su u Svetom Martinu na Muri i Splitu, a završni dio ostavljen je za Opatiju.
– Još uvijek dosta radimo na snazi i s time ćemo nastaviti i u posljednjem dijelu priprema koje ćemo imati u Opatiji. Za sada tek polagano  uključujemo taktički dio, odnosno ono što je posebnost rukometne  igre. Vjerujem da ćemo izboriti četvrtfinale na Olimpijskim igrama koje  je na rasporedu 17. kolovoza tako da imamo dosta vremena za taktički  dio – kaže Babić koji će trenutačno stanje stvari u reprezentaciji moći  dobro vidjeti u četiri utakmice koje slijede. Najprije sutra u Splitu protiv  Švedske, potom u subotu u 20.30 na Višnjiku s istim protivnikom, a prije puta u Rio dogovorene su i dvije utakmice sa Slovenijom.
– Svaki od tih dvoboja ima svoj značaj. Za sada možemo govoriti o  utakmicama sa Švedskom u kojima ćemo isprobati neke nove stvari u  našoj igri. To su akcije sa sedmim igračem, što je novost u rukometu,  zatim obrana 6-0 i nova taktička kretanja na duboku zone. Bit će to i  vrlo jaki treninzi s puno trčanja. Jasno je da ćemo u tim utakmicama  težiti pobjedi, što publika od nas i očekuje, ali trebamo prije svega razmišljati o tome kako izvući najveću moguću korist u taktičkom dijelu.
Babić je pozvao zadarsku publiku na subotnju utakmicu, prvu koju  će reprezentacija odigrati u Zadru nakon lipnja 2009. i kvalifikacija za  Europsko prvenstvo.
– U Zadru se osjećamo kao kod kuće i nismo bez razloga odlučili  upravo ovdje obaviti dio priprema. Očekujem stoga da ćemo protiv  Švedske u Zadar donijeti pravi rukometni spektakl za koji se nadam da  će privući dosta publike. Zadrani vole rukomet, vole Hrvatsku i njene  sportaše i vjerujem da ćemo u subotu svi skupa uživati – podvukao je  Babić.