Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Jurica Žuža postao pomoćni trener Lietkabelisa

11.07.2016. 22:00
Jurica Žuža  postao  pomoćni  trener  Lietkabelisa


Jurica Žuža karijeru će nastaviti u Lietkabelisu, ali više ne kao igrač, već kao pomoćni trener. 38-godišnji zadarski košarkaš, koji je na kraju prošle sezone, nakon 20 godina profesionalnog igranja, okončao igračku karijeru, već neko vrijeme razmišlja o trenerskom pozivu. Sada će tim putem i krenuti, te će od sljedeće sezone asistirati prvom treneru momčadi iz Panevežisa Kazysu Maksvytisu, a ujedno će individualno raditi s mladim i visokim igračima. Žuža je u tom litavskom prvoligašu proveo dvije sezone i zadovoljan je što ostaje.
– Vrlo sam sretan i ponosan što ću biti dio stručnog stožera Lietkabelisa, te što ću trenersku karijeru započeti u tako dobro organiziranom klubu. Želja mi je da svoje iskustvo prenesem na mlade, a ujedno i da svaki dan učim nove stvari. Košarka je moj život i želim da tako ostane i dalje. Ovo ljeto proveo sam mnogo vremena na trenerskim seminarima u Hrvatskoj i Beogradu i spreman sam za novi korak u karijeri. Nadam se da će Lietkabelis sljedeće sezone napraviti još jedan iskorak u rezultatskom smislu i da ćemo svi biti zadovoljni – kazao je Žuža.
Zadovoljstvo je iskazao i Mantas Ingatavičius, direktor kluba.
– Drago nam je što će se Jurica priključiti našem stručnom timu. To je bila naša želja, ali i želja navijača, na koje je ostavio odličan dojam. On je čovjek vrlo bogatog košarkaškog iskustva, igrao je u velikim klubovima, s velikim igračima i surađivao s najvećim trenerima poput Željka Obradovića i sigurno može dati velik doprinos našem klubu – rekao je Ignatavičius.
Žuža je u karijeri igrao za matični Zadar, zatim Slavonski Brod, Karlovac, Iraklio, Panathinaikos, Ionikos, Rimini, Cibonu, Rethymno, Poltavu, Krivbasket, Tofas, Trabzonspor i Al-Rayyan iz Dohe. Osvojio je dva Kupa Krešimira Ćosića sa Zadrom, dva prvenstva Hrvatske s Cibonom, kup i prvenstvo Grčke s Panathinaikosom, tursku drugu ligu s Trabzonsporom, a karijeru je zaključio osvajanjem trećeg mjesta u Baltičkoj ligi prošle sezone s Lietkabelisom.