Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Čakarun i Olivari po mjeri Borik Puntamici

Autor:

11.08.2009. 22:00
Čakarun i Olivari po mjeri Borik Puntamici

Foto: Zvonko KUCELIN



U Borik-Puntamiku iz pravca Zadra stigla su dvojica najavljivana igrača koja bi se trebala kroz narednu sezonu kaliti u dresu “zelenih” da bi se mogli u dogledno vrijeme nametnuti za povratak u matični klub. Šime Olivari i Marijan Čakarun su tako nakon odluke trenera Zadra, Zmage Sagadina proslijeđeni na posudbu u Jazine gdje se priključuju sastavu koji vodi Neven Plantak i sigurno je za Puntamičane to dobar znak pred početak bazičnih priprema kao glavnog uvoda u sezonu. Koliko su ti igrači u gabaritima onog što su u Borik-Puntamici priželjkivali naznačio je sportski direktor Puntamičana, Pero Perić.
– Naša suradnja sa Zadrom je dobila prelaskom ove dvojice igrača u naše redove konačne obrise. Mi smo dobili ono što smo priželjkivali i to je pravac kojim smo mislili ići. Došla su dvojica igrača koji se po svojoj vokaciji odlično uklapaju u naš roster. Olivari će odlično doći na toj poziciji beka-šutera ili čak niskog krila dok Čakarun koji posjeduje ogromne fizičke predispozicije je tip igrača kojeg smo htjeli imati za održavanje balansa pod košem – očitovao se Perić u svezi novih prinova i dodao kako je sada situacija što se tiče rostera za novu sezonu skoro, pa definirana.
– Uz petoricu igrača koji su branili boje Borik-Puntamike prošle sezone (Mrva, Dević, Petani, Pavić, Jurjević) te dvojicu povratnika Ivanova i Dražovića, sad smo na brojci od devet igrača. Ipak za ostalu trojicu treba trener odlučiti u narednim danima jer s nama treniraju Čular, Baždarić i Troskot te trojica naših bivših juniora Mrkić, Hoti i Marin. Za dobijanje konačne brojke od dvanaest igrača dat će posljednju riječ trener Plantak, ali igrat će po pitanju nekih od njih i pristajanje na naše financijske uvjete – kazao je Perić i napomenuo kako je veliko zadovoljstvo zavladalo u prostorijama Borik-Puntamike, jer se nije davno dogodilo da se u ovako ranom razdoblju kompletirala momčad, a što je najbolje od svega ta momčad izgleda sasvim respektabilno za ovaj rang natjecanja.
– Ova sezona bi mogla biti vrlo dobra, a to govorim iz razloga što smo uspjeli većinu stvari oko igračkog kadra riješiti i što nismo odustali od politike da u Borik-Puntamici igraju zadarski igrači i što je u ovo doba recesije jako važno, bez velikih financijskih poteškoća – za kraj je kazao Perić.