Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Posebna pažnja Bartoloviću i Kresingeru

11.08.2010. 22:00
Posebna pažnja Bartoloviću i Kresingeru


Imamo obranu koje se ne bi posramile mnoge momčadi u ligi – smatra Con
Obrana Zadra u tri dosadašnja kola je kapitulirala četiri puta. Od toga su tri stigla iz prekida, dok se jedan može staviti na dušu obrambene linije koja unatoč dva poraza u tri početna kola djeluje obećavajuće pred nastavak sezone. Među njima jedno je novo lice, Marin Con, koji je početkom ljeta stigao na Stanove kao pojačanje iz drugoligaša Pomorca, a taj epitet je ovaj Riječanin potvrdio u početna tri prvenstvena kola. Najbolje ocijenjeni obrambeni zadarski igrač u Varaždinu i protiv Karlovca dovoljno govori o pouzdanosti ovog 25-godišnjeg Riječanina. On će pak sve te zasluge skromno pripisati svojim kolegama u obrani i zažaliti za tek tri boda na kontu u tri odigrana kola.
– Iza nas su tri utakmice i može se reći da je igra bila bolja od utrženih bodova. U Koprivnici smo igrali dosta dobro, no primili smo taj gol u 65. minuti, nakon čega je uslijedio jedanaesterac i nije se moglo doći do pozitivnog rezultata, iako ne bi bilo nezasluženo da je tako i završilo – kaže Con.
U subotu slijedi nastavak prvenstvene karavane, na Stanove stiže Cibalija predvođena Stankom Mršićem. Lani su Vinkovčani s punim plijenom napustili Zadar, a ovi se bodovi, pogotovo oni domaći, ne smiju olako propuštati.
– Ova sezona Prva HNL ne dopušta domaće kikseve i moramo koncentrirani ući u svaku takvu utakmicu. Naš cilj je osvajanje tri boda i ništa drugo osim toga nas ne zanima. Vidjelo se po prva tri kola da domaćini uglavnom odnose bodove i svaki propust mogao bi značiti udaljavanje od osiguranja prvoligaškog ostanka. Stoga, nema druge nego učiniti ono što smo priredili Karlovčanima.
Neće biti nimalo jednostavno savladati Vinkovčane koji su u tri kola ostvarili dvije pobjede i jedan remi, a mreža im uz Koprivničane još uvijek miruje.
– Napadači su pokazali u utakmici s Karlovcem da znaju pronaći put do protivničke mreže. Sigurno im je lakše odraditi taj posao na Stanovima gdje iza leđa imaju svoje navijače. Kada je riječ o obrani trebamo dobro pripaziti na Bartolovića i Kresingera koji su permanentna opasnost. Optimist sam po tom pitanju, jer imamo obranu koje se ne bi posramile mnoge momčadi u ligi.
Conov dojam o svojim kolegama u momčadi je kako privatno, tako i poslovno na visokoj razini. Iako je novi igrač, osjeća se u Zadru kao kod svoje kuće.
– Atmosfera u momčadi je odlična. U Zadru sam tek nešto više od dva mjeseca, a već sam skupio toliko dobrih dojmova da mi se čini kao da sam tu već godinama. Odlično su me prihvatili, imam povjerenje trenera te se ne mogu na ništa požaliti. Nedostaje nam još serija pravih rezultata, pa da sve bude savršeno.
 


Oduševljen Puljićem i Begonjom


O kvalitetama suigrača u obrani Con kaže:
– Oduševio me Ante Puljić koji je stvarno kvalitetan igrač i sigurno će ostvariti pravu karijeru. O Stjepanu Skočibušiću prepunom iskustva ne treba trošiti puno riječi, dok je Tomislav Glumac perspektiva hrvatskog nogometa, što je dokazao odličnim igrama za U-20 reprezentaciju. Također me oduševio mladi Begonja koji već u ovim godinama ima sve ono što treba imati jedan vezni igrač.




 


Na Poljudu 22. kolovoza


Zbog nastupa Dinama i Hajduka 19. i 26. kolovoza u kvalifikacijama za Europsku ligu, prvenstvene utakmice koje igraju Dinamo i Hajduk u 5. i 6. kolu igrat će se dan kasnije od predviđenog termina. U 5. će se kolu tako u nedjelju, 22. kolovoza, s početkom u 20 sati igrati utakmice Hajduk – Zadar i Slaven Belupo – Dinamo, a u 6. kolu u nedjelju, 29. kolovoza, u istom terminu igrat će Split – Hajduk i Dinamo – Cibalia.