Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadovoljni smo, ali sezona je tek počela

11.08.2011. 22:00
Zadovoljni smo, ali sezona je tek počela


Pravo stanje na ljestvici vidjet će se za nekoliko kola. Ako i tada budemo ovako visoko do kraja sezone je sve moguće – smatra Ježina


U Varaždinu  je dao svoj veliki doprinos kad je momčadi  bilo najteže – na početku  utakmice.
– Varaždin je krenuo  napadački u prvih 15 minuta. Takvo što smo i  očekivali i znali smo da  ako izdržimo prvi njihov  nalet rastu naše šanse za  uspjeh – kaže Antonijo  Ježina, vratar prvoligaša  sa Stanova. Ježina je prva  tri kola odradio bez pogreške i tako pomogao  svojoj momčadi da utakmicu s Lokomotivom  dočeka na četvrtom mjestu sa sedam bodova.
– Nismo očekivali ovoliko bodova, iako je sportski uvijek se nadati pobjedi. Međutim, istina je da  smo dobro odradili pripreme, da nam je forma napredovala kako se približavao početak sezone i  rezultati nisu izostali.
Ne bi trebali izostati ni u  nastavku sezone.
– Nadam se da neće. Nigdje nam se ne žuri, trebamo  biti strpljivi u svakoj utakmici kao što smo to bili u  prva tri kola i tada se ne  trebamo nikoga bojati.
I Lokomotivinih sedam  bodova također su poziv na  oprez.
– Ispalo je da s Lokomotivom igramo derbi  kola s obzirom da su oni  treći, a mi četvrti na ljestvici. Lani smo se do zadnjeg kola s njima borili za  ostanak, a sad se sve okrenulo. Ipak, tek je početak  sezone i pravo stanje na  ljestvici vidjet će se za  nekoliko kola. Ako i tada  budemo ovako visoko do  kraja sezone je sve moguće.
Zadar na Stanovima ne  gubi tako često bodove. S  obzirom da su igrači Dalibora Zebića počeli donositi i bodove s gostovanja  navijači vjeruju da Zadar  konačno ima momčad za  minimalno gornji dio ljestvice.
– Ovo s prisjećanjem na  1998. godinu i vrijeme kada  je Zadar bio jedna od najboljih hrvatskih momčadi  je lijepa stvar i dobro je da  navijači pokušavaju animirati naše sugrađane da više  dolaze na Stanove. Jasno je  da će gledatelje zadržati  samo naša dobra igra i  rezultati, i u tom pravcu  razmišljamo i kad je riječ o  Lokomotivi.
Pobjeda protiv Zagrepčana otvorila bi Zadru  put možda i prema senzacionalnom prvom mjestu.
– S time se ne trebamo  opterećivati. Lokomotivu  moramo pobijediti bez obzira na ishod utakmica s  Hajdukom i Varaždinom.  Istina je da sada nema  toliko pritiska, ali on se s  dvije-tri lošije utakmice  može brzo vratiti. Zato i  nakon Lokomotive želimo sačuvati mir i samopouzdanje koje sada  imamo.


Kadeti i juniori počinju 21. kolovoza




Novo prvenstvo Prve HNL kadeta i juniora u kojem sudjeluje 16 klubova počinje 20. kolovoza, a umjesto Međimurja i HAŠK-a, koji su kao dva posljednje plasirana kluba iz prošlog prvenstva ispali iz lige, na temelju ostvarenih rezultata i odluke Natjecateljske komisije i Izvršnog odbora HNS-a u ligu su se plasirali Hrvatski Dragovoljac i Istra 1961. U jesenskoj sezoni odigrat će se 15 kola, zaključno sa 27. studenim dok je nastavak predviđen 19. veljače 2012. te završetak prvenstva za 27. svibnja. Utakmice kadeta i juniora igrat će se u pravilu nedjeljom, osim prvih nekoliko kola koja su zbog potreba reprezentativnih selekcija predviđeni subotom. Zadar je u 1. kolu u nedjelju 21. kolovoza gost Hrvatskog dragovoljca, a u 2. kolu u Zadru gostuje Hajduk.


Jonjiću jedna utakmica kazne


Krešimir Vlajčević, disciplinski sudac, odredio je kaznu za Mateja Jonjića, stopera Zadra koji je zbog drugog žutog kartona isključen na gostovanju u Varaždinu pred kraj prvog poluvremena. Jonjić je kažnjen jednom utakmicom neigranja i “olakšan” za tri tisuće kuna.


Zebić koristio 16 igrača


U prva tri kola Prve HNL za Varaždin je nastupilo čak 20 igrača pri  čemu su samo trojica odigrala sve tri utakmice u cijelosti. Po jedan igrač  manje ulazio je u igru za još tri kluba: Cibaliju (4 igrača odigrala svih 270  minuta), Inter (4) te Hajduk za koji su samo dva igrača odigrala u cijelosti  sve tri prvenstvene utakmice (Lima i Anas Sharbini) što je najmanje od  svih prvoligaša. Najmanje igrača na početku novog prvenstva koristili su  treneri Rijeke i Zagreba za koje je nastupilo po 15 igrača. Za Zadar je  nastupilo 16 igrača, među kojima su petorica odigrala svih 270 minuta  (Ježina, Bilen, Vasilj, Surać, Jerbić).