Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Žuti žutuju…

Autor: Mare ([email protected])

11.08.2012. 22:00


U zadnje vrijeme ova ekipa oko mene ne priča ni o čemu drugome nego o Olimpijadi i poreznim dužnicima. Pa je pored toga tko je prvak u skoku u dalj, skoku u vis i u skoku s praćkom, glavna tema tko je državi dužan koliko novaca. Ali kako svakoga čuda tri dana dosta, tako i toga tko je državi dužan milijune. Jer ne vidim baš da se nešto crvene dok prošetavaju gradom. Crveni i preplanuli od sunca u svojim luksuznim jahtama to ši, ali zbog neplaćenog poreza nikoga nije zaboljela glava.
Neću puno komentirati, ali ono što su nam izbili iz džepa za tamo nekakav pokušaj košarke, sad će nam izbiti još više zato što ovi koji raspolažu sa državnim novcem istoj toj državi nisu platili novce. Nitko se od njih neće mašiti svoga osobnoga žepa, ali on nas ovaca sigurno hoće. Pa sad očekujem da će nam na prirez lupiti još jedan prirez, a na tog prireza prirez još jedan prirez. I tako u nedogled. Dok svima plaće ne spadnu na minimalac, a ja ne znam koliko je to minimalac kad je moja od minimalčevog minimalca manja. Sve mi se čini da ni Dejvid Koperfild ne bi mogao u Hrvatskoj isčarobirati kako preživjeti od prvog do prvog. Malog od Ivice Vidovića neću ni spominjati.
Kako sada stvari stoje, rodbina mi sva puca od zdravlja, hvala bogu da je tako, ali ni kad budem imala sedameset, bojim se da mi neće ostaviti ništa. Jer sam bez roda i poroda, crna ovca u obitelji.
Kaže mi neki dan susjed u bodulima, povratnik iz Amerike, da će mi on ostaviti kuću i sve. Nema djece, a žena će mu ionako, umrijeti petnaest godina prije njega.
– Kako znate? Žene ionako žive duže od muškaraca, pitam ga u čudu.
– Znam, znam. Imao sam snoviđenje u kojemu mi se anđeo ukazao i rekao da će mi žena partiti prije mene, veselo odgovara.
– Je li to ono što se babi htilo, to se babi snilo?, pitam ga ja, a on me uvjerava da je to tako i amen.
A polije sam od susjede koja ima kuću s lijeve strane čuda da si je susjed već našao zamjensku ženu. Pa sad s nestrpljenjem čeka da mu odapne zakonita, bez obzira što je zdrava, čila i orna. A on ima problema sa tlakom, kolesterolom i pitajboga s čim sve ne.
– E moja Mare, ma si predvidjela ti onu da žuti žutuju, a crveni putuju.
Mare ([email protected])