Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Velika klapska imena obilježila susret klapa

Autor: Velimir Brkić

11.08.2013. 22:00
Velika klapska imena obilježila susret klapa

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Tradicionalna manifestacija Raspivano Bibinje i ove godine je na Trgu sri sela okupila neke od najboljih hrvatskih klapa


U živopisnom ambijentu bibinjskog Starog sela održano je 33. po redu Raspivano Bibinje, tradicionalna manifestacija susreta klapa koja se u Bibinjama održava još od daleke 1977. godine te traje sve do danas. U organizaciji Općine Bibinje pokrovitelji su Hrvatska turistička zajednica i Zadarska županija.
Rustikalni ambijent Trga sri sela u starom dijelu Bibinja i ove je godine otvorenog srca primio sve ljubitelje iskonske klapske pisme koja je opet zazvonila bibinjskim kalama i kaletama.
Velika imena klapske estrade, vrhunska klapska glazba, odlična organizacija i pravi dalmatinski ugođaj, sve su to sinonimi za ovogodišnje 33. Raspivano Bibinje koje je u petak i subotu navečer započelo odmah nakon luncijanja zvona na obližnjoj crkvi sv. Roka.
Prvu večer su nastupile klape Sukošan, Munita iz Zadra, Težaci iz Paljuva i Kalelarga iz Zadra te ženske klape Kandelora iz Zemunika, Libar iz Privlake, Kapric iz Zadra, Luna iz Kožina i Karmel iz Turnja. Gost večeri je klapa Sinj iz Sinja.
Drugu večer, u subotu, nastupile su klape Sinj, Grdelin iz Zagreba, Šufit iz Splita i Bibinje, ženske klape Ventula iz Splita, Kurijože iz Postrane i Garofuli iz Bibinja te mješovita klapa Signum iz Čapljine.
Gosti večeri su bili pjesnik Ante Sikirić Krivin i mandolinski sastav Moba Bibinje. Program su vodili Ivana Zrilić i Branko Uvodić.