Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kotlaru tri i pol godine zatvora i izlazak iz pritvora

Autor: Minja Gugić

11.09.2008. 22:00
Kotlaru tri i pol godine zatvora i izlazak iz pritvora


Vrhovni sud RH zatražio je ponavljanje sudskog postupka kako bi se utvrdilo jesu li zadarski policajci, koji su zbog toga i svjedočili, pretukli Kotlara i podmetnuli mu drogu naganjajući ga automobilom od Zadra do Sukošana
Nakon što je Vrhovni sud RH ukinuo presudu zadarskog Županijskog suda, kojom je prošle godine u studenom Dino Kotlar (36) iz zadarskih Arbanasa osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog posjedovanja 49,81 grama heroina koji je, prema optužnici, namjeravao preprodati na zadarskom narkotržištu, jučer je na ponovljenom suđenju Kotlar opet nepravomoćno osuđen na istu zatvorsku kaznu u trajanju od tri i pol godine te je pušten iz pritvora jer nije kazneno prijavljivan.
Naime, Vrhovni je sud tražio da se istraži jesu li zadarski policajci, koji su zbog toga i svjedočili, pretukli Kotlara i podmetnuli mu drogu naganjajući ga automobilom od Zadra do Sukošana.
Jučer je pred Sudskim vijećem, kojim je kao i tijekom prvog suđenja predsjedala Enka Moković, saslušana nekolicina svjedoka kao i vještakinja psihijatrijske struke, dr. Vesna Franić, koja je ocjenjivala psihičko stanje optuženog Kotlara osobito u vrijeme počinjenja kaznenog djela te je utvrdila kako je on u to vrijeme bio, znatno smanjeno ubrojiv.
Podsjećamo, trojica su policajaca Odjela za droge PU zadarske, sredinom lipnja prošle godine, presrela Kotlara dok se on u koloni vozila nalazio pred semaforom pokraj parkirališta trgovačkog centra “Plodine”.
Kada je vidio policajce koji su mu pokazali službene iskaznice Kotlar je, prema optužnici, naglo automobilom skrenuo preko parkirališta u pravcu magistrale, nakon čega je počela jurnjava cestom. Iako su mu, prema optužnici zadarskog tužiteljstva, policajci davali svjetlosne i zvučne signale da se zaustavi, Kotlar je brzinom od 170 km/h vozio u pravcu Biograda.
Kada je ušao u Sukošan, heroin je kroz prozor automobila odbacio kod restorana “Bepo”, a drogu je naknadno pronašao jedan od policajaca. Nakon odbacivanja paketića, Kotlar je nastavio vožnju, ali su ga policajci nakon izlaska iz Sukošana sustigli i počeli pretjecati te su se automobili u jednom trenutku i sudarili, nakon čega je Kotlar skrenuo s desne strane kolnika gdje se i zaustavio.
– Tukli su ga nogama i rukama po glavi i trbuhu iako je tada na rukama već imao lisice. To je bilo tako ružno za vidjeti tako da sam odmah ušao u restoran – posvjedočio je tijekom prvog suđenja, svjedok Davor Mužanović (32).
Radeći kao konobar u restoranu “Bepo” u Sukošanu, Mužanović je, naime, bio očevidac, kako tvrdi, napada na Kotlara, kojeg su ispred terase restorana gdje je posluživao goste, pred njegovim očima pretukla trojica policajaca Odjela kriminaliteta droga PU zadarske, za što ih je prethodno optužio i sam Kotlar.