Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nije Croatia Engleska

Autor:

11.09.2009. 22:00
Nije Croatia Engleska

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Pred nama je izuzetno teška utakmica u kojoj je veliki ulog. Nama je imperativ pobjede nad glavama i tri boda su nam jedini cilj – kazao je Jurić


Nakon dvotjedne pauze nastavlja se prvoligaška karavana u kojoj će Zadrani tražiti svoju drugu domaću pobjedu. Protivnik je baš po mjeri, Croatia iz Sesveta, međutim, najave iz sesvetskog tabora su vrlo optimistične najviše zbog promjene na trenerskoj sjedalici koju je preuzeo proslavljeni hrvatski trener Nenad Gračan. Ni u taboru Zadra ne manjka optimizma, iako su dvije prijateljske utakmice protiv Galovca i Paga ukazivale upravo na suprotno. Trener Dalibor Zebić nije sudjelovao na uobičajenoj konferenciji za medije pred utakmicu, već ga je zamijenio Zvonimir Jurić, pomoćni trener. Zebiću su se vratile tegobe s kičmom zbog koje je i prekinuo nogometnu karijeru, ali izgleda da će ipak voditi svoje nogometaše u utakmici protiv Sesvećana. I zamjenik je najavio ovaj današnji dvoboj, ako vrlo bitnom utakmicom u kojoj će se tražiti pod svaku cijenu samo tri nova boda.
– Pred nama je izuzetno teška utakmica u kojoj je veliki ulog. Imperativ pobjede nam je nad glavama i tri boda su nam jedini cilj. Svi igrači su motivirani i spremni za ostvarenje tog cilja. S druge strane će nam stajati momčad koja je do sada osvojila samo dva boda i promjenom trenera na klupi su pokazali ambicije da su u Zadar došli napraviti rezultat – u uvodu je kazao Jurić koji smatra kako ove dvije ogledne utakmice s Galovcem i Pagom ipak nisu pravo mjerilo vrijednosti zadarskih igrača i da se u današnjem dvoboju sigurno može očekivati jedan rastrčani i nadasve borbeni Zadar.
– Ove dvije prijateljske utakmice nisu ispale onako kako smo očekivali, jer smo odigrali dosta nezainteresirano, ali ipak ne treba stvarati veliku paniku, jer današnjim dobrim rezultatom protiv Croatije možemo vratiti natrag ono samopouzdanje koje smo imali nakon pobjeda protiv Hajduka ili remija protiv Dinama – razmišlja pozitivno Jurić koji na raspolaganju za ovaj važan dvoboj ima 22 igrača koji su spremni odgovoriti zahtjevima stručnog stožera Zadrana.
– Svi igrači osim Cele su na raspolaganju i spremni dati svoj doprinos. Ipak velikih promjena u početnih jedanaest neće biti, jedino će umjesto standardnog Sabita Alimanovića ulazi Ivan Ćurjurić. U utakmici s Pagom mogli smo vidjeti Stjepana Skoćibušića na mjestu libera, ali on će ipak biti na klupi. Naime, vraća se kapetan Surać koji će tako na svoje mjesto u veznom redu, dok će na liberu ordinirati ove sezone vrlo pouzdani Bećiri. Ipak Skočibušić je skroz blizu prvom sastavu i to je dobro da se malo pojača konkurencija – konstatirao je Jurić.
Vjerojatni sastav: Ježina – Puljić, Bećiri, Jonjić – Bilaver, Surać, Ljubičić, Ćurjurić, Jozinović, – Terkeš, Šaranović. Pričuve: Gluić, Kurtin, Milin, Jerbić, Maruna, Alimanović, Mršić. Nedostaje: Cela (ozlijeđen).


 U ZADRU “NE VOLE” NOGOMET




Od ovog 7. kola Prve HNL počinje emitiranje televizijske emisije Volim nogomet koja je započela prošle sezone i uspjela koliko-toliko popularizirati elitni rang hrvatskog nogometa. Uključivanjem na sve utakmice tekućeg kola uz zanimljive goste i zabavni program uspjelo se dovesti HNL u hrvatske domove, ali i dalje su tribine ostale zjapiti prazne. Zadrani će ipak ostati uskraćeni praćenja uživo u 7. (Croatia) i 8. kolu (gostovanje u Osijeku, jer su na HRT-u deficitarni s reportažnim kolima, što je značilo rezanje na četiri utakmice u večernjem terminu od 20.30 sati.
– U razgovoru s Josipom Breznijem, tajnikom HNS-a, dobili smo objašnjenje kako zbog manjka tehničke opreme nisu u mogućnosti pokriti sve utakmice, pa ćemo ovu utakmicu sa Croatijom i onu u 8. kolu koju igramo s Osijekom biti izvan emisije Volim nogomet. No, od 9. kola ćemo se ponovno naći u tom društvu i zato su termini današnje utakmice, kao i one u sljedećem kolu u Osijeku u 17.30 sati – kazao je Josip Bajlo, sportski direktor Zadra.


 TORNADO ZOVE NA STANOVE


Udruga navijača Tornado Zadar poziva sve svoj članove i navijače Zadra da dođu danas na Stanove u što većem broju i podrže svoju momčad u važnoj utakmici protiv Croatije iz Sesveta. Navijačke ulaznice dijelit će se sat vremena prije utakmice na starom mjestu, ispred caffe bara Šiljo.


 ZADAR LANI BEZ POBJEDE


Od akutalnih prvoligaša Zadar u Prvoj HNL nikad nije pobijedio Karlovac i Lokomotivu (sa Zagrepčanima još nije ni igrao), ali ni Croatiju Sesvete. Lani su Sesvećani najprije slavili na Stanovima 2:1 (Zadar je na poluvremenu imao 1:0), potom je u posljednjem kolu jeseni u Kranjčevićevoj bilo 3:1 za Sesvećane (opet je Zadar vodio 1:0) i konačno posljednji dvoboj današnjih suparnika lani je na Stanovima završio 1:1. Od 25 bodova, koliko je Croatia osvojila prošle sezone, sedam bodova uzeli su Zadranima. Dovoljno za tvrdnju da se radi o momčadi koja Zadru baš i ne odgovara.