Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadar lako sa Sesvetama

Autor: Šime Ćurko

11.09.2009. 22:00
Zadar lako sa Sesvetama

Foto: Filip BRALA



Konačno su Zadrani shvatili da se osim kroz sredinu može igrati i preko bokova. Protiv Croatije Sesvete aktivan je na lijevoj strani bio Jozinović, kojem su Guja i Mamić ostavljali dosta prostora. Pet je minuta Zadranima trebalo za pogodak. Idealno otvaranje domaćih, ali je izostala navala Zadrana nakon pogotka, kojoj su se navijači nadali. Naime, Croatia se u prvim minutama činila kao protivnik kojeg bi se moglo brzo nokautirati i tako poštedjeti oko tisuću gledatelja na tribinama trošenja živaca. Ipak, Zadar je neshvatljivo ubacio u nižu brzinu i Croatia je izašla iz početne podređene pozicije.
Nakon pola sata igre bez igre konačno nešto konkretno pred Radošem. Najprije je Ljubičić pokušao sa 16 metara, izgledalo je traljavo, ali je Radoš ostao na krivoj nozi što ga je umalo koštalo pogotka. No, Ljubičićev pokušaj završio je pored desne vratnice. Minutu kasnije Mamić ruši Terkeša na lijevoj strani. Ćurjurić je dobro gađao suprotne rašlje Radoševog gola, a vratar gostiju uspio je loptu skrenuti u korner.
U razdoblju prividne dominacije Zadrana (iako bez ikakvog ozbiljnog pokušaja prema Radošu) u 42. minuti teška pogreška Bećirija koji je kao zadnji igrač gurnuo loptu u noge Paliću. Napadač Sesvećana krenuo je sam prema Ježini, Bećiri ga je pokušao sustići, no Palić je uspio pucati. Na sreću Zadrana ravno u Ježinu. Mogao je Palić mnogo bolje reagirati u daleko najboljoj prigodi koju je imala njegova momčad.
Dvije minute nakon Palićevog promašaja Ljubičić s 30-ak snažnim udarcem trese gredu nakon odličnog dodavanja Ćurjurića. Radoš se bacio u pravu stranu, no da ja lopta išla samo malo niže sesvećanski bi vratar bio nemoćan. Ovako sreća je poljubila momčad Nenada Gračana.
Prošle su tri minute u drugom poluvremenu kada je Terkeš s desne strane ubacio u sredinu gdje se na loptu bacio Šaranović i glavom loše pucao, pa nije bilo potrebe za Radoševom intervencijom. Odlična akcija domaćih u 50. minuti. Ćurjurić je duboko sa svoje polovice ubacio Terkeša u šansu. Terkeš je mogao i pucati, ali se lažnjakom najprije pokušao osloboditi čuvara, vidio je tada Terkeš da Ljubičić dolazi kroz sredinu pa mu je namjestio čistu priliku. Ljubičić je, međutim, iz trka pucao uz desnu vratnicu.
Slijede minute panike pred zadarski golom. U 56. minuti kontra Guje po desnoj strani, gosti signaliziraju Puljićevo igranje rukom u šesnaestercu, sudac Matoc misli drugačije i igra se nastavila. Croatia se razmahala, Jurić s klupe ne reagira iako je Zadar potpuno pao u sredini terena. U dvije minute Smajlović dvaput pada u domaćem kaznenom prostoru tražeći jedanaesterac. Matoc se oglasio u drugoj situaciji, ali je izvukao loptu izvan kaznenog prostora odakle  je Čižmekov slobodni udarac bio bezopasan.
Zadar pokušava preskakanjem igre, što odgovara gostima koji su u drugom poluvremenu bili znatno opasniji po Ježinu. Jurić u 68. minuti vadi Ćurjurića, ponajboljeg domaćeg igrača do tada. Ulazi Milin na mjesto zadnjeg veznog odakle se Ljubičić pomaknuo malo bliže Terkešu i Šaranoviću.
Croatia je prijetila, premda bez prave prilike. Konačno, Jozinovićev potez za udžbenike u 82. minuti riješio je sve dvojbe. Situaciju je u 88. minuti mogao zakomplicirati Agić koji je glavom nakon kornera pogodio gredu. Konačnih 2:0 ne otkrivaju težinu s kojom je Zadar uspio pobijediti nakon tri kola u kojima je osvojio jedan bod.


 
ZADAR – CROATIA (S) 2:0


ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 1.000. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić) 6. Pomoćnici: Željko Grgec (Bistra) i Željko Novosel (Vrbovec). Strijelci: 1:0 Ćurjurić (5′), 2:0 Jozinović (82′). Žuti kartoni: Jonjić, Šaranović, Milin (Zadar); Guja (Croatia Sesvete).
ZADAR: Ježina 6, Jonjić 6, Bećiri 6, Puljić 5,5, Bilaver 5,5, Surać 5,5, Ljubičić 6 (od 81′ Jerbić -), Ćurjurić 6,5 (od 68′ Milin 5,5),  Jozinović 6,5, Terkeš 5,5, Šaranović 5,5 (od 85′ Santini -). Trener: Zvonimir Jurić.
CROATIA SESVETE: Radoš 5,5, Mamić 5,5, Mus 5, Barukčić 5 (od 46′ Čižmek 5,5), Celišćak 5, Labudović 5, Guja 5, Bošnjak 5, Agić 5, Palić 5 (od 67′ Puškarić 5), Smajlović 5,5 (od 79′ Babić -). Trener: Nenad Gračan.




JURIĆ UMJESTO ZEBIĆA


Zvonimir Jurić upisao je drugi nastup na klupi Zadra kao prvi trener. Budući da je Dalibor Zebić zbog problema s leđima nije mogao voditi svoju momčad Jurić je od pomoćnika postao, makar na jednu utakmicu, prvi trener. Lani je Jurić vodio Zadar u 10. kolu (Zadar – Varteks 1:0) u situaciji kada je Dalibor Zebić napustio klupu, a Ivica Datković još nije bio ustoličen. Bila je to prva pobjeda Zadrana u lanjskoj sezoni. Jurić je, eto, nakon dvije utakmice ima stopostotan učinak.


 GOLOVI


1:0 (5′) – Jozinović je dobio puno prostora na lijevoj strani odakle je vratio loptu u sredinu prema Ćurjuriću. Zadarski veznjak napravio je korak-dva prema naprijed, protivnički igrači nisu stigli izaći u blok, pa je Ćurjurić precizno pogodio donji desni kut Radoševog gola.
2:0 (82′) – Bošnjak ruši Suraća na rubu 16 metara s desne strane. Slobodan udarac izveo je Jozinović i potezom kakav dugo nismo vidjeli na Stanovima pogodio uz pomoć desne vratnice suprotne rašlje Radoševog gola.