Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Uspješna paška posezona

Autor:

15.10.2008. 22:00
Uspješna paška posezona

Foto: Alenka FESTINI



Očekivanja paških turističkih djelatnika optimistična su veznao za boravak gostiju u ovom posezonskom razdoblju. Dobru najavu imaju gotovo svi paški hoteli, dok situacija oko dolaska turista u kampu Šimuni ovisi o vremenskim uvjetima
Prema službenim podacima, kojima raspolaže gradska Turistička zajednica, na području grada Paga od 1. siječnja do kraja kolovoza ove godine registrirano je 718.318 noćenja koja su ostvarili uglavnom strani turisti. Usporedni podaci s istim razdobljem prošle godine pokazuju povećanje za oko 8 posto što je više nego zadovoljavajuće.
U Turističkoj zajednici smatraju kako su projekti promocije turističke ponude i obogaćivanje turističkih potencijala počeli davati pozitivne rezultate. Svakako treba spomenuti velike aktivnosti Turističke zajednice oko predstavljanja Paga na turističkim sajmovima diljem Europe, što je rezultirao dolaskom sve većeg broja stranih gostiju. Takve i slične promidžbene poteze povukli su i brojni hotelijeri, vlasnici turističkih agencija i kampova i slično. Da je Pag stao na plodno turističko tlo pokazuju i rezultati tijekom kolovoza kada je bilo 31.560 turista, a ostvarili su 306.109 noćenja. Podaci Turističke zajednice i tijekom rujna pokazuju dobre rezultate, a prema posljednjim rezultatima u Pagu je boravilo 3.574 turista. U ovom posezonskom razdoblju jako dobro se pune kapaciteti hotela, kamp Šimuni, te nešto manje privatni apartmani.
Očekivanja paških turističkih djelatnika optimistična su vezano za boravak gostiju u ovom posezonskom razdoblju. Dobru najavu imaju gotovo svi paški hoteli, dok situacija oko dolasku turista u kampu Šimuni ovisi o vremenskim uvjetima. Ipak ovogodišnji ostvareni turistički rezultati prema procjenama turističkih djelatnika su izuzetno povoljni, i pokazuju napredak Paga u turizmu. U konačnici predviđaju da bi Pag ovu godinu mogao završiti s oko 730.000 noćenja.