Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Mi smo Zadrani, Stephanie je naša!

Autor: Suzana Bandić

11.09.2012. 22:00
Mi smo Zadrani, Stephanie je naša!


Osim udruge Zara koja je organizator humanitarnog koncerta na Višnjiku u akciju prikupljanja nužno potrebnih sredstava za Stephanienu operaciju u Americi uključili se i zadarski sportaši akcijom pod sloganom “Mi smo Zadrani – Stephanie je naša”, te zadarski obrtnici i ugostitelji
U Zadru do sada neviđene razmjere dobila je humanitarna akcija za pomoć Stephanie  Milda, petogodišnjoj djevojčici koja zbog vrlo rijetke i teške bolesti  mora na operaciju u Chicago.  Osim zabavno-kulturne udruge  Zara koja se još prije pet mjeseci  uključila u humanitarni rad i predsjednika udruge Vlatka Štrpca, koji je roditeljima Aniti i Ivici pomogao stupiti u kontakt s američkim stručnjakom za ovu rijetku  bolest dr. Davidom Frimom, u hvalevrijednu akciju uključili su se i  zadarski sportaši te brojne udruge,  pojedinci i grupe građana. Svi oni  pokazali su kako usprkos teškim  vremenima u kojima živimo ljudskost nije nestala.
U srijedu koncert na Višnjiku
– Upravo kako smo danima i  najavljivali, koncert na Višnjiku na  kojem će nastupiti nekoliko klapa,  samostalnih izvođača i bendova  održat će se u srijedu, 19. rujna, a  karte sa žigom udruge Zara po  cijeni od 30 kuna moći će se kupiti  u subotu na Narodnom trgu, u  Aquariusu od subote sve do srijede, te na sam dan koncerta na  ulazu – potvrdio nam je Vlatko  Štrbac, organizator koncerta na  kojem će zapjevati Hari Rončević,  Oliver J- Berekin, Boris Martinović, Ivana Kovač, Lidija Bačić,  Mladen Grdović te klape Intrade,  Sol, Leut, Cambi Kaštela i grupa  Banana. Svoj dolazak najavljivali  su i Giuliano i Jole, no zbog poslovnih obaveza morali su otkazati  dolazak, dok je upitan još jedino  dolazak Dražena Zečića.
Dirnuti životnom pričom malene Stephanie i njezinih roditelja,  koji nisu u mogućnosti prikupiti  250 tisuća američkih dolara koliko  košta samo kirurški zahvat u  čikaškoj klinici zakazan za 27.  rujna, u hvalevrijednu akciju  uključili su se i zadarski sportaši  koji su pod sloganima “Mi smo  Zadrani – Stephanie je naša! i  “Kupite kartu za najozbiljniju i  najvažniju utakmicu i budite njen  gledatelj cijeli svoj život” osmislili  cjelotjedni humanitarni program s  nizom akcija u koje se svi ljudi  dobre volje, koji su to u mogućnosti učiniti, mogu još uvijek  uključiti.
Od četvrtka, 13. rujna 2012. na  javnim površinama u gradu Zadru i Zadarskoj županiji, trgovačkim  centrima, ugostiteljskim i drugim  objektima bit će postavljeni plakati  čime se što više želi potaknuti  građane da se odazovu akciji pomoći prikupljanja toliko potrebnih  sredstava za operaciju petogodišnje Stephanie Milda oboljele od  rijetke i teške bolesti mozga Arnold-Chiari melfomacije. Na svim  tim mjestima građani će moći kupiti “Kartu života” za iznos od 30  kuna. Prodaja karata bit će moguća  i na promotivnim pultovima koji će  biti postavljeni na frekventnim  mjestima u Zadru poput Morskih  orgulja, Kalelarge, Narodnog trga i  drugih mjesta.
Malonogometni turnir
– U sklopu akcije održat će se i  “Stephanien tjedan” od 17. do 23.  rujna tijekom kojeg će se održati  brojne humanitarne akcije. Već  ovaj petak, 14. rujna, u Varoši na  terasi caffe barova Kult i Dišpet  tradicionalna “Feštica petkom” mijenja svoj naziv u “Petak za Stephanie”. U sklopu te akcije spomenuti ugostiteljski objekti prihode od prodaje određenih artikala i  gastroponude donirat će obitelji  Milda, izvijestio je Borut Gatara u  ime zadarskih sportaša i navijača  napominjući kako za vrijeme trajanja “Stephanienog tjedna”  Udruženje obrtnika poziva sve  zainteresirane poslovne subjekte,  obrtnike, trgovačka društva i udruge da izaberu jedan od dana u tom  tjednu kada će se odreći prihoda od  prodaje jednog od artikala u svojim  objektima, a novac od prodaje doniraju za troškove operacije male  Stephanie.
No to nije sve. Od 16. do 23.  rujna na igralištu Mornarica, u  organizcaiji Jader ljetne lige, MNK  Bruschette i MNK Brodarice  održavat će se malonogometni turnir, a sredstva od kotizacija i prodaje pića također idu u istu svrhu.