Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Očitovanje Upravnog vijeća o ministrovu zahtjevu za Nakićevu smjenu u ponedjeljak

Autor: Teuta Babajko Jamičić

11.09.2012. 22:00
Očitovanje Upravnog vijeća o ministrovu zahtjevu za Nakićevu smjenu u ponedjeljak

Foto: Vedran SITNICA



Upravno vijeće Opće bolnice Zadar, koje se u roku 30 dana mora očitovati o zahtjevu ministra zdravlja Rajka Ostojića za razrješenjem dr. Darija Nakića, ravnatelja zadarske Opće bolnice, po svemu sudeći to će učiniti u ponedjeljak u 13 sati. Četveročlano Upravno vijeće Opće bolnice Zadar koje treba razmotriti ministrov zahtjev za Nakićevom smjenom čine: predsjednica Grozdana Perić, dr. Josip Kraljić, dr. Damir Kasap i dr. Tomislav Vanjak.
Dr. Nakić, zadarsku bolnicu vodi od rujna 2009. godine. Prepucavanja na relaciji Ministarstvo zdravlja – Opća bolnica Zadar krenula su s početkom vladavine “Kukuriku koalicije”, a kulminirala su krajem kolovoza kada je ministar Ostojić Nakićevu smjenu zatražio zbog navodnih nepravilnosti u poslovanju koje su pronašle inspekcije Ministarstva zdravlja i HZZO-a kada su “češljale” zadarsku bolnicu.
 Dr. Nakića inspekcije prozivaju zbog 11 nepravilnosti koje su pronašle u radu bolnice. Za ministra Ostojića riječ je o teškim nepravilnostima koje zahtijevaju smjenu ravnatelja bolnice, dok ih dr. Nakić naziva zamjerkama tehničke prirode.
 Dr. Nakić čeka da se Upravno vijeće Opće bolnice Zadar očituje o Ostojićevu zahtjevu za njegovu smjenu. Ako Upravno vijeće ne ispuni Ostojićev zahtjev, dakle ako ne smijeni ravnatelja dr. Nakića, nije isključeno da ministar sam to učini, a članove Upravnog vijeća kazneno prijavi. Kaznena prijava može značiti i novi izbor Upravnog vijeća, za što je zadužena Zadarska županija, koja je osnivač Opće bolnice Zadar. U tom slučaju zadarsku Opću bolnicu, koja je pred kolapsom, čeka reorganizacija, odnosno izbor novog vodstva.
Za početak, treba pričekati ponedjeljak i očitovanje Upravnog vijeća Opće bolnice Zadar o ministrovu zahtjevu za Nakićevu smjenu.