Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Glazba i radionice o nezaposlenosti mladih

11.09.2013. 22:00
Glazba i radionice o nezaposlenosti mladih


U Biogradu na Moru uspješno je proveden međunarodni projekt razmjene mladih pod nazivom Music culture 4 vrijedan 110 tisuća kuna. Projekt koji je trajao deset dana financiran je sredstvima Europske unije, odnosno Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Mladi na djelu.
– Nositelj projekta već četvrtu godinu za redom je Udruga za razvoj zajednice BNM iz Biograda na Moru, a ovogodišnji partneri na projektu su Mladinski center Dravinjske doline iz Slovenije, PLUSKO – Youth Organization iz Slovačke, Experimentaculo Associacao Cultural iz Portugala i Bartok Bela Zenemuveszeti Szakkozepiskola es Gimnazium iz Mađarske, kazao je Ivan Čupić, predsjednik Udruge za razvoj zajednice BNM.
Ovogodišnji Music culture 4 okupio je točno tridesetero mladih glazbenika iz pet država EU: Slovenije, Slovačke, Mađarske, Portugala i Hrvatske.
– Svaka organizacija je sudjelovala na projektu sa šest sudionika, uglavnom mladih u dobi od 18 do 25 godina, objasnio je Igor Šarić, voditelj projekta Music culture 4.
Od šest hrvatskih predstavnika zadarske boje su uspješno branila čak tri mlada glazbenika – Roko Vodopija, gitarist iz Sv. Filipa i Jakova, Ante Gusić, bas gitarist iz udruge Vlajter-ego Benkovac te Frane Dešković, mladi pjevač iz Biograda na Moru.
– Tijekom ove razmjene točno trideset sudionika iz pet različitih europskih zemalja sastalo se zbog zajedničke ljubavi prema glazbi, univerzalnom jeziku mladih, naglasio je Ante Ćurković iz Udruge za razvoj zajednice BNM.
Ovaj projekt je dao mladima različitih kulturnih, ekonomskih i socijalnih pozadina, prigodu za druženje i razmjenu glazbenog znanja i iskustva, ali i mogućnost da spoznaju međusobne različitosti i sličnosti kroz socijalizaciju i neformalno učenje.