Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Od rezignacije do nade u bolje dane

11.09.2016. 22:00
Od rezignacije do nade u bolje dane


Unatoč nezadovoljstvu općom situacijom u društvu, ponajprije gospodarskom, građani i dalje u dovoljnom broju ne iskorištavaju svoje biračko pravo kojim mogu doprinijeti promjenama. Oni, pak, koji izlaze na izbore podijeljena su mišljenja, od onih koji ne vjeruju u promjene do onih koji su uvjereni kako će do promjena doći ukoliko njihova opcija pobijedi na izborima. Posjetili smo jučer u jutarnjim satima biračka mjesta kako bismo vidjeli kakvo raspoloženje vlada među biračima i što očekuju od nove vlasti.
– Da budem iskren ne očekujem baš ništa. Naime, ako dosad nisu uspjeli napraviti nešto, promijeniti situaciju na bolje, ne vjerujem ni da će sada, kazao nam je rezignirano Filip koji unatoč ovakvom svom promišljanju redovito izlazi na izbore smatrajući to svojom građanskom dužnošću. Propustio je, kaže, samo posljednje i to zbog toga što mu je bila istekla osobna iskaznica.
Željko također redovito izlazi na izbore, a poučen prošlogodišnjim iskustvom smatra kako će se ponoviti ista situacija, odnosno kako nitko neće jednostavno uspostaviti većinu.
– Kao prvo, očekujem da će biti problema s formiranjem vlasti. Ako i kad se formira vlast očekujem da bi svakako trebalo doći do poboljšanja opće situacije, smatra Željko, i dodaje da usprkos svemu vjeruje da dolaze bolji dani. Gordana redovito izlazi na izbore, ali nije baš uvjerena u predizborna obećanja.
 – Kad bi ispunili jedan posto od onog što su obećali bili bismo Švicarska. Na izbore izlazim redovito, još od mladosti kad smo išli s barjacima, kazala nam je Gordana Vojvodić, nekadašnja učiteljica.
Damir Sikirić definitivno očekuje promjene na bolje.
 – Vjerujem da će, tkogod dođe na vlast, ostvariti bar nešto. Neće sigurno sve, ali ako bi ostvarili bar trideset posto onog što su obećali bili bismo zadovoljni. To je već “puna kuća”, jer smo navikli da ne ostvare ništa od onog što obećaju. Tko osvoji da osvoji, ipak se nadamo boljem, kazao nam je Sikirić koji redovito izlazi na izbore.
 – To je jedini način na koji mi možemo utjecati. Gledajući ukupno zbivanja i što se sve događa nismo neki bitan igrač, ali bar svoje biračko pravo možemo iskoristiti, ističe Sikirić.
Bračni par Đuro i Marica vjeruju da je njihov izbor pravi.
– Sve ovisi o tome tko će doći na vlast. Ukoliko dođu ovi za koje smo glasovali, očekujemo da će ostvariti nešto, kazali su nam Đuro i Marica.