Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ukrajina – Hrvatska 0:0

Autor:

11.10.2008. 22:00
Ukrajina – Hrvatska 0:0

Foto: AP



Nakon maksimirskog poraza od Engleske u redovima hrvatske vrsta s mnogo opreza su najavljivali gostovanje u Ukrajini. Praktički cijeli stručni stožer je isticao kako bi bod u Harkivu bio veliki uspjeh. Međutim, nakon današnje utakmice dojma smo kako će Bilić i njegovi suradnici žaliti što hrvatska reprezentacija nije dohvatila puni plijen.
Hrvatska je odlično otvorila utakmicu u Harkivu. Kontrolirala je igru, posebice u sredini gdje su Niko Kovač i Ognjen Vukojević odlično zatvarali prostor. Od prve minute je bilo vidljivo kako oba izbornika više razmišljaju o svojim vratima posloživši igru bez suviše rizika. Izbornik Bilić se odlučio za nešto zatvoreniju varijantu sa samo jednim napadačem, Ivicom Olićem, no Rakitić, Modrić i Srna su se odlično priključivali napadu i stvarali velike probleme Ukrajincima. Hrvatska je u prvom poluvremenu imala dvije odlične prilike, no udarce Olića i Modrića zaustavio je Pjatov. U domaćim redovima jedinu pravu opasnost stvarao je napadač Milana Andrij Ševčenko koji je u nekoliko navrata sjajnim prodorima unio pomutnju u naše redove, srećom bez težih posljedica.
Nastavak utakmice Ukrajinci su otvorili odličnom prilikom Ševčenka koji je s ruba peterca prebacio gol. Uzvratio je Modrić u 50. minuti udarcem pod gredu no Pjatov je još jednom obranio izbacivši loptu u korner. U nastavku akcije Olić je na ubačaj iz kornera sjajno pucao glavom, no lopta se zaustavila na vratnici. Napadač HSV-a glavom je opasno zaprijetio i u 78. minuti, no lopta je prošla tik uz vratnicu. Najbolju priliku “vatreni” su imali u 80. minuti kada je Pjatov sjajno obranio Modrićev udarac glavom sa pet-šest metara. U posljednjih deset minuta Bilić je u ‘vatru’ gurnuo Mandžukića umjesto Rakitića no rezultat se nije mijenjao. Hrvatska je u drugom poluvremenu bila daleko bolja, činilo se kako su Ukrajinci na pladnju, no nedostajalo je malo više hrabrosti i odlučnosti. Međutim, Hrvatska je došla u Ukrajinu ne izgubiti i to je uspjela.
Hrvatsku vrstu sada u srijedu u Zagrebu očekuje ogled protiv Andore.
UKRAJINA – HRVATSKA 0:0
HARKIV. Stadion Metalista – 34.000 gledatelja; Sudac: Eric Braamhaar (Nizozemska)
STRIJELCI:
ŽUTI KARTONI: N.Kovač (45), Srna (71)
CRVENI KARTONI:
UKRAJINA: Pjatov – Jarmaš, Čigrinskij, Mihalik, Ševčuk – Levčenko (od 81. Kravčenko), Timoščuk, Alijev, Nazarenko – Golaido, Ševčenko. Izbornik: Oleksij Mihajličenko
HRVATSKA: Pletikosa – Pranjić, Šimunić, Križanac, Ćorluka – N.Kovač, Vukojević – Rakitić (od 81. Mandžukić), Modrić, Srna – Olić. Izbornik: Slaven Bilić