Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Marinu Kurtinu raskid ugovora

Autor: Šime Ćurko

11.10.2009. 22:00
Marinu Kurtinu raskid ugovora

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Imam 22 godine i za mene je najgora solucija sjediti na klupi. S obzirom da nisam uspio izboriti mjesto u prvoj momčadi nije bilo više smisla ostati na Stanovima – objasnio je Kurtin


Marin Kurtin i prvoligaš sa Stanova sporazumno su raskinuli ugovor. Tu vijest potvrdile su obje strane.
– Imam 22 godine i za mene je najgora solucija sjediti na klupi. S obzirom da nisam uspio izboriti mjesto u prvoj momčadi nije bilo više smisla ostati na Stanovima – objasnio je Kurtin koji je upisao pet nastupa u kojima je na terenu bio 104 minute. Riječ je o igraču koji je nakon isteka juniorskog staža ostao bez prilike u seniorskoj momčadi Zadra, pa je otišao u Velebit, za koji je igrao tri sezone. Lani je Velebit imao odličnu sezonu, a Kurtin je bio jedan od predvodnika benkovačkog preporoda. Vrhunac dobrih Kurtinovih igara bila je pobjeda benkovačkog trećeligaša u Kupu protiv Zadra. Nakon toga Kurtin i Tomo Gluić, lanjski vratar Velebita, pojačali su zadarske redove. No, pravi trag Kurtin u prvoj momčadi nije ostavio, čemu je sigurno pridonijelo i to što za njegovu poziciju zadnjeg veznog konkuriraju Marin Ljubičić, Jakov Surać i Ferdo Milin. Pokušao je nakratko Kurtin na desnom pa i na lijevom boku, ali nije išlo. Na upit o tome vraća li se u Velebit Kurtin kaže:
– Još nisam odlučio gdje ću nakon Zadra. Imam nekoliko opcija, a Velebit je samo jedna od njih.
Josip Bajlo, sportski direktor, uvjeren je da će Kurtin u Velebit gdje bi trebao “pomoći Benkovčanima u teškoj situaciji u kojoj se nalaze nakon osam kola”.
– Raskid ugovora je trenutačno najbolje rješenje i za Kurtina i za Zadar – smatra Bajlo.
Kurtin je tako drugi igrač koji je otišao iz Zadra tijekom sezone, prije njega kofere je spakirao i Jozo Pletikosić.