Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Normaliziran željeznički promet

Autor: Suzana Bandić

11.10.2009. 22:00
Normaliziran željeznički promet


Točan uzrok požara koji je u nedjelju ujutro izbio na dizelskoj motornoj garnituri putničkog vlaka još uvijek nije poznat te će se utvrditi po okončanju očevida koji je u tijeku
Nakon što je u nedjelju ujutro oko 10.40 sati izbio požar na putničkom vlaku koji prometuje na relaciji Zadar – Knin, željeznički promet na toj relaciji ubrzo je normaliziran te se odvija po redovnom voznom planu, kazala je Vlatka Škorić, glasnogovornica Hrvatskih željeznica. Točan uzrok kvara, međutim, još uvijek nije poznat, a kako su izvijestili iz uprave HŽ-a, utvrdit će se po okončanju istrage koja je u tijeku. Prema njihovim dosadašnjim saznanjima, jučer je tijekom vožnje došlo do smetnji zbog kojih je izbio požar na instalacijama oko kontrolne lampe pokazivača razine fekalija u spremniku vlaka.
– Strojovođa je odmah po izbijanju požara na dizelskoj motornoj garnituri zaustavio vlak zbog gašenja požara vatrogasnim aparatima, a na intervenciju gašenja bili su pozvani i vatrogasci. U izvanrednom događaju nitko nije ozlijeđen, a šest putnika i kondukter vlaka na njihova su odredišta otpremljeni autobusom, kazala je Škorić.
Požar je ugašen oko 13.40 sati, nakon čega je oštećeni vlak pomoćnom lokomotivom odvučen u kolodvor Škabrnje te je potom otpremljen za kolodvor Knin.
U gašenju požara sudjelovali su i mještani Galovca koji su se zatekli u obližnjem ugostiteljskom objektu na benzinskoj crpki. Zahvaljujući njihovoj trezvenosti te brzoj intervenciji zadarskih vatrogasaca koji su na mjesto nezgode došli s četiri vozila, spriječena je veća šteta i širenje požara.