Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Obranom do pobjede

Autor:

11.10.2009. 22:00
Obranom do pobjede

Foto: Adam VIDAS



Ako budemo odigrali obranu na kojoj trener Plantak inzistira kroz cijele pripreme, onda smo u dobroj prilici pobjedom započeli prvenstvo – kaže Baždarić
Pripremnom utakmicom protiv Posušja u Jazinama košarkaši Borik-Puntamike su odradili posljednji test pred prvenstvenu premijeru sa Šibenikom. Gosti iz Hercegovine nisu bili ravnopravan takmac oslabljenom sastavu Puntamičana koji su i bez Ivanova i Mrve demonstrirali nadmoć u svih 40 minuta igre. Svoje minute odlično je iskoristio i Ivan Baždarić, koji se nakon prelaska iz A-2 ligaša Voštarnice sve bolje snalazi u “zelenom” dresu.
– Prošla su već dva mjeseca napornih priprema u kojima smo imali dosta kvalitetnih treninga i utakmica u kojima smo se uspjeli dobro upoznati i uigrati. Postali smo prava klapa na terenu i izvan njega, što nam uz kvalitetan i studiozan rad trenera Nevana Plantaka daje optimizam pred nadolazeće prvenstvene ispite – kaže Baždarić koji smatra da za pobijediti Šibenik njegova momčad treba usluge stožernog centarskog para Ivanova i Mrve, koji su trenutačno u fazi rekonvalescencije.
– Njih dvojica su prekaljeni igrači u ovoj ligi i njihovo iskustvo i rutina su nama neophodni. Igrali smo čak u posljednjim pripremnim utakmicama i bez njih relativno dobro, ali smo svjesni da sve ove utakmice pripremnog tipa nemaju nikakve veze s onima u prvenstvu kao što je sa Šibenikom u prvom kolu. Ivanov već lagano trenira te bi trebao uz Mrvu biti u sastavu za Šibenik. Koliko će moći doprinijeti u samoj utakmici još je upitno i nadam se da ćemo ih mi mlađi igrači uspjeti nadomjestiti.
Igrali ste sa Šibenikom u pripremnoj utakmici pred mjesec dana i uspjeli pobijediti iako je bila utakmica neizvjesna do samog kraja. Od kuda prijeti najveća opasnost iz šibenskih redova?
– Pripreme su sasvim nešto drugo od onoga što nas čeka u nedjelju. Dobra je stvar što će sve ovisiti o nama samima. Ako budemo odigrali obranu na kojoj trener inzistira kroz cijele pripreme onda smo u dobroj prilici pobjedom započeti prvenstvo. Ipak Šibenik je jaka momčad koja ima najdominantnijeg centra u ligi Mira Bilana. Mislim da je on ključ igre Šibenika, njegovim zaustavljanjem napravili bismno veliki posao.
Koje su momčadi favoriti za ulazak u Ligu za prvaka?
– Liga će biti dosta izjednačena kao što je bila i prošle sezone. Između svih istaknuo bih Split koji želi brzi povratak u NLB društvo i imaju respektabilan sastav. Tu su i Šibenik, Zabok i Svjetlost malo ispred ostalih. No, nisu toliko dominantniji da svi ostali nemaju šansu za prva četiri mjesta.
 


Prvi put je najteže


Baždariću će utakmica sa Šibenikom u nedjelju u Jazinama, kao i većini njegovih kolega, biti prvi susret s prvoligaškim rangom.
– Čakarun, Troskot, Marin, Hoti, Mrkić i ja nismo još igrali na takvoj razini i postoji određeni pritisak kako će to sve izgledati u nedjelju. Htjeli mi ili ne, imperativ pobjede pred domaćom publikom postoji i moramo sve te pritiske anulirati pravom igrom koja treba biti na tragu igara iz pripremnog razdoblja.