Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Danas presuda Zoranu Vukčeviću zbog “dilanja” heroina i heptanona

11.10.2010. 22:00
Danas presuda Zoranu Vukčeviću zbog “dilanja” heroina i heptanona


Vukčević je ponovio da se ne osjeća krivim te da je drogu s kojom je zatečen nabavio za svoju osobnu uporabu. Heptanone je, pojasnio je, dobijao od svoje liječnice kod koje je dolazio jednom tjedno i dobijao dozu za sedam dana, a da je povremeno uz heptanon uzimao i heroin


Iznošenjem iskaza policijskog djelatnika i završnim riječima tužiteljstva i obrane jučer je okončan dokazni postupak protiv Zorana Vukčevića (44) kojemu se na Županijskom sudu u Zadru pred sutkinjom Dijanom Grancarić sudi zbog preprodaje heroina i heptanona.
Starog policijskog znanaca Zorana Vukčevića koji iza sebe ima 24-godišnji ovisnički i desetogodišnji zatvorski staž, koliko je nakon šest pravomoćnih presuda zbog zloporabe opojnih droga odrobijao, tužiteljstvo tereti zbog posjeda radi daljnje prodaje 2,93 grama heroina i 7,43 grama heptanona.
Vukčević je “pao” u klasičnoj “sačekuši” u blizini zgrade u kojoj stanuje na Poluotoku gdje su ga dočekala dvojica policajaca Luka Grdić i Joško Pranjak, koji je jučer pred sudskim vijećem iznio svoj iskaz kazavši kako su on i kolega Grdić Vukčeviću odmah nakon što je izišao iz ulaza zgrade u kojoj stanuje i krenuo u susjednu uličicu prišli s leđa i povikali “stani policija”.
– On je, čim nas je ugledao, odbacio smotuljak koji je držao u lijevoj ruci. Radilo se o nekoliko paketića heroina zamotanih u reklamni novinski papir koji su se, nakon što ih je odbacio, rasuli po podu – kazao je Pranjak na što je negodovao sam Vukčević kazavši kako to nije istina i kako se njegov iskaz razlikuje od onog koji je na posljednjem ročištu iznio policajac Grdić. Vukčević je istaknuo kako djelo koje mu se stavlja na teret nije ničim dokazano jer ne postoje kupac i prodavač da bi bila riječ o preprodaji. Još je jednom naglasio kako se ne osjeća krivim te da je drogu s kojom je zatečen nabavio za svoju osobnu uporabu. Kazao je kako je kod svoje liječnice odlazio jednom tjedno gdje je dobijao dozu heptanona za cijeli tjedan, a da je povremeno uz heptanon uzimao i heroin.
No tužiteljstvo se nije složilo s njim, a u svom završnom govoru koji je iznijela Marija Rukavina, zamjenica Županijskog državnog odvjetnika, naglasila je kako je djelo koje mu se na teret stavlja nedvojbeno dokazano te da nije vjerodostojno ni životno da bi netko tko je na terapiji heptanonima uz to uzimao heroin, a ako i bi da ga zasigurno ne bi kupovao u manjim paketićima jer je to daleko skuplje nego kada se kupi u većoj količini. Obrazloživši kako je riječ o recidivistu i višestruko osuđivanoj osobi kod koje dosadašnje kazne očito nisu imale nikakav učinak, Rukavina je zatražila zatvorsku kaznu za Vukčevića, a s istim argumentima i produljenje pritvora u kojem se nalazi još od unićenja u lipnju ove godine, što je Sudsko vijeće i prihvatilo. Vukčevićev odvjetnik sudu je predočio niz olakotnih okolnosti te je predložilo blaže kažnjavanje ili oslobađanje od krivnje za svog klijenta. Sutkinja Dijana Grancarić potom je glavnu raspravu zaključila najavivši objavu presude za danas u 14 sati.