Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kasperovci Matej Levačić i Noemi Bedić putnici na Svjetsko prvenstvo

11.10.2010. 22:00
Kasperovci Matej Levačić i Noemi Bedić putnici na Svjetsko prvenstvo


Matej Levačić i Noemi Bedić, članovi ŠK Casper iz Zadra, najbolji su šahisti u Hrvatskoj do sedam godina. Titulu najboljih sedmogodišnjaka osvojili su na Prvenstvu Hrvatske do osam godina za dječake i djevojčice koje je proteklog vikenda održano u Zadru.
Levačić je u konkurenciji od četrnaest dječaka osvojio drugo mjesto sa sedam bodova u devet kola, bod manje od prvoplasiranog Daniela Dude iz Malinske. Matej je bio najbolji u svojoj dobnoj skupini te je tim uspjehom osigurao nastup na svjetskom prvenstvu iduće godine.
U konkurenciji kadetkinja Noemi Bedić osvojila je četiri boda u šest kola što je bilo dovoljno za osvajanje trećeg mjesta u ukupnom redoslijedu i titule najbolje do sedam godina. Bedić je i jedina koja je na turniru pobijedila prvakinju Doroteu Žuteg iz Vrbovskog.
Na Prvenstvu je sudjelovao ukupno dvadeset i jedan dječak i djevojčica od čega devet iz ŠK Casper. I na prvenstvima proteklih godina najviše sudionika bilo je iz Caspera. Osim što je bio klub s najviše sudionika na turniru, Casper je najuspješniji. Njegovi članovi osvojili su tri zlatne medalje, dva srebra i jednu broncu.
Sudionike prvenstva na otvaranju je pozdravio predstavnik Grada Zadra Luka Peranić koji je sudionicima zaželio ugodan boravak u Zadru i izrazio zadovoljstvo što je prvenstvo došlo u Zadar. Na kraju turnira mladim šahistima obratio se predsjednik Šahovskog saveza Zadarske županije Stanislav Maroja koji je kazao da su “oni budućnost hrvatskog šaha”.
Prvenstvo je organizirao Hrvatski šahovski savez, a tehnički organizator na terenu bio je ŠK Casper. Opća ocjena roditelja jest da je organizacija prvenstva u Zadru najbolja do sada te će preporučiti Hrvatskom šahovskom savezu da se i buduća prvenstva održavaju u Zadru.