Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kalmeta obećao Kosor najmanje 10 mandata

11.10.2011. 22:00
Kalmeta obećao Kosor najmanje 10 mandata


Uhvatimo se čvrsto za ruke i bit ćemo pobjednička stranka. Sigurna sam da to možemo, jer čestito i predano radimo. Pobijedit ćemo na izborima jer želimo čuvati Hrvatsku. Pokažimo snagu, zajedništvo, jedinstvo, put kojim ćemo ići, a to je put do pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima, poručila je u srijedu navečer oduševljena predsjednica Jadranka Kosor koja je u  košarkaškoj dvorani Jazine na saboru HDZ-a za 9. izbornu jedinicu uz taktove Colonije i njihove uspješnice “Svijet voli pobjednike” pljeskala, poskakivala i pjevala zajedno s oko 3.000 euforičnih stranačkih članova i simpatizera.
– Vrijeme je da kažemo: ‘Čuvajmo Hrvatsku!’ i da okupimo sve koji misle hrvatski i sve koji dišu za Hrvatsku, kazala je posebno pozdravljajući sve branitelje te obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Naglasila je kako će HDZ uvijek isticati važnost obrane hrvatskih nacionalnih interesa. Pozdravila je članove Mladeži HDZ-a, te gospodarstvenike zahvaljujući im na trudu i radu jer samo radeći učvršćujemo i branimo domovinu. 
Kazala je kako se Izborni program HDZ-a naslanja na izvorni program HDZ-a koji je utemeljio dr. Franjo Tuđman naglašavajući da je obveza čuvati domovinu. 
– Morate u svakom trenutku imati na umu, da nam neki  ili mnogi nikada neće oprostiti naše pobjede i činjenicu da smo u tim pobjedama bili prvi, poručila je predsjednica Kosor ističući da je potrebno da svi budu jednako hrabri i odlučni kao i 1991. 
– U ove izbore ulazimo u neravnopravnoj borbi, nemilice tuku sa svih strana, istaknula je pozivajući svakoga člana da rade ustrajno i uporno unatoč svemu.
Govoreći o borbi protiv korupcije najavila je da će u novom mandatu ta borba biti nastavljena. Rekla je kako je upravo HDZ jedina stranka koja je imala potpunu pravu inicijativu u toj borbi, bez obzira na ime i prezime. 
– HDZ je širom otvorio vrata i prozore, napravio propuh u borbi protiv korupcije . Mi smo prvi u borbi protiv tog zla, drugi nisu. HDZ zbog borbe protiv korupcije  trpi štetu, ali, istaknula je, HDZ će upravo zbog te snažne borbe koja daje rezultate “ubrati plodove pobjede na izborima”.
Istaknula je kako su HDZ i ona osobno u posljednje dvije godine bili izvrgnuti mnogim uvredama i poniženjima, pa se svojim rivalima obratila riječima:
–   Mi se vas ne bojimo, jer imamo srce i ljubav za Hrvatsku, jedinu domovinu. Jer je HDZ utemeljio čovjek, dr. Franjo Tuđman, koji je Hrvatsku ljubio iznad svega. I ja vas se ne bojim , rekla je Kosor i zaradila veliki pljesak.
Pozvala je članove da podsjećaju ljude što je sve učinjeno u proteklom razdoblju. Ne zaboravite ni razdoblje kada je oporba bila na vlasti, tada su smanjili za 60 posto prava braniteljima, upozorila je predsjednica Kosor dodajući da je program HDZ-a briga za hrvatskog branitelja pa će HDZ ponovno dati u proceduru ustavni zakon o braniteljima.
U vodstvu HDZ vlada veliko jedinstvo i imam žestoku i bezrezervnu podršku i tako će biti do pobjede i nakon 4. prosinca u iduće četiri godine mandata, poručila je predsjednica..
Dodatno su podigli euforiju Šibenčanin Ante Kulušić koji je ustvrdio kako je “prvi pivac Kukuriku koalicije Zoran Milanović a drugi pivac Radimir Čačić”; splitski župan Ante Sanader poručio je Ranku Ostojiću iz SDP-a “tko se mača laća, ostat će bez gaća”; prvi lički HDZ-ovac Darko Milinović je za svoju predsjednicu Kosor rekao kako je “kapetanica najvećeg broda u Hrvatskoj kojeg uspješno plovi u EU i u novu pobjedu na parlamentarnim izborima”.
– Naša predsjednica stranke i premijerka Vlade RH gospođa Jadranka Kosor nepokolebljivo  ide naprijed. Ponekad svjesno riskira i svoj rejting, ali je ustrajna u borbi protiv korupcije i svih nezakonitosti, rekao je ministar Božidar Kalmeta, koordinator HDZ-a u 9. izbornoj jedinici obećavši predsjednici  veličanstvenu pobjedu i minimalno 10 od 14 zastupničkih mandata.
– Svi koji su zazivali skidanje HDZ-a s vlasti u nekoliko su navrata poraženi, a HDZ je izlazio kao pobjednik i stoga će ostati najjača i pobjednička stranka i ubuduće u Hrvatskoj, uvjeren je Kalmeta.
O gospodarstvu je vješto govorila uspješna direktorica Vigensa Elvira Sterle. U zabavnom programu nastupili su šibenska klapa Maslina, Intrade i Tomislav Bralić, tamburaški sastav Plitvički bećari i zajednički 17 KUD-ova.  Dvosatni program je vodio novinar Radio Benkovca Mihovil Mijo Brkić.