Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Buljat: Moguć je ostanak u Zadru do kraja polusezone

Autor: Šime Ćurko

11.10.2012. 22:00
Buljat: Moguć je ostanak u Zadru do kraja polusezone

Foto: PIXELL



Još ništa nismo dogovorili, ali šanse da se vratim su Zadar su vrlo izgledne – kaže Buljat


Jurica Buljat (1986.) nakon sedam godina mogao bi ponovno zaigrati za Zadar. Obrambeni igrač, koji je bio među 23 igrača u hrvatskoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu u Poljskoj, i dalje je u potrazi za novim klubom nakon odlaska iz Maccabija iz Haife.
– Još ništa nismo dogovorili, ali šanse da se vratim u Zadar su vrlo izgledne. Bude li tako u klubu razmišljaju da me što prije registriraju kako bih mogao konkurirati za sastav protiv Osijeka u sljedećem kolu – kaže 26-godišnji stoper koji je sa Stanova otišao nakon sezone 2004./05. kada je Zadar ispao u Drugu ligu. Nakon toga šest sezona Buljat je nosio dres Hajduka s kojim je osvojio jedan Kup i Superkup. U ljeto 2011. Buljat je napustio Poljud i otišao u Maccabi iz Haife.
– Prošla sezona u Maccabiju je bila jako dobra. Bio sam standardan u prvoj momčad, igrali smo Europsku ligu i sakupio sam blizu 50 nastupa.
Ipak, prošlo ljeto iz Haife su Buljatu poručili da može početi tražiti novu sredinu.
– S Maccabijem sam imao ugovor na tri godine, jednu sam odradio, a nakon toga bilo je jasno da na mene na računaju. Došao je novi trener koji je meni i još 7-8 igrača preko Uprave poručio da možemo otići. Bilo je to prije Europskog prvenstva. Mislio sam da će se nakon Eura nešto promijeniti, ali nije. Jedna od zapreka bila je i broj stranaca kojih u izraelskoj ligi može biti najviše pet.
U Maccabiju su Buljatu tražili novi klub koji bi bio spreman platiti odštetu, ali do 31. kolovoza, odnosno do završetka prijelaznog roka, novi klub nije pronađen.
– Pretpostavljam da je odšteta u prvom trenutku bila prevelika. Kasnije su približavanjem završetka prijelaznog roka spustili odštetu, ali tada je većina klubova imala definiranu momčad. Dobra je stvar da sam cijelo to vrijeme, a to je oko mjesec i pol dana, trenirao u Haifi.
U rujnu se Buljat vratio u Zadar.
– S Maccabijem sam raskinuo ugovor i to je najbolje za obje strane. Nisam želio ostati u Haifi, primati plaću i sjediti na tribini. S druge strane, raskidom ugovora iz Maccabija sam otišao bez odštete tako da i klub i ja možemo biti zadovoljni. Konačno, za godinu dana u Izraelu mogu reći da mi je bilo lijepo i da sam se u Zadar vratio zadovoljan.
Kada kaže u Zadar Buljat misli na grad. A klub?
– Sa Zadrom sam počeo trenirati prije 15-ak dana i još nismo obavili razgovor nakon kojeg bismo definirali hoću li igrati ili ne. Ako za nekoliko dana ne nađem angažman, a postoji nekoliko upita, realno je očekivati povratak u Zadar do kraja polusezone. Nakon toga vidjet ćemo kako dalje.
Zadar je u teškoj situaciji.
– Sigurno je da nije lako, ali ništa još nije izgubljeno. Radi se dobro i vjerujem da dolaze bolji dani za Zadar.