Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

I Morske orgulje na National Geographic Channelu

11.10.2016. 22:00
I Morske orgulje na National Geographic Channelu


Na National Geographic Channelu počelo je prikazivanje gastro putopisa Croatia’s Finest, koji je u Hrvatskoj sa svjetski poznatim masterchefom Dhruvom Bakerom snimala zagrebačka Mak produkcija sa ciljem promocije hrvatske gastronomije, prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine.
Putopis na engleskom jeziku prikazuje se od početka listopada na azijskom tržištu (Kina, Japan, Indija, Malezija, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Bahrain, Ujedinjeni Arapski Emirati i dio Afrike), a prikazivanje će se nastaviti u iduće tri godine. Snimljeno je 20 polusatnih epizoda na području cijele Hrvatske, a u svakoj Baker kuha na otvorenom i to na najljepšim lokacijama na kojima nitko do sada nije kuhao, poput zadarske rive uz Morske orgulje.
Baker je bio nadahnut izvornim hrvatskim jelima koje je i kušao na svakoj lokaciji, da bi onda pripremao vlastite kreacije od svježih hrvatskih namirnica, ističu iz Mak produkcije.
– S obzirom na domet National Geographic Channela, pogotovo na azijskom tržištu, više od pola milijarde ljudi iz 90-ak zemalja svijeta u tri godine moći će uz putopis upoznati Hrvatsku, čime je to jedna od najvećih promocija Hrvatske i njenih proizvoda u svijetu do sada, procjenjuju iz Mak produkcije.
Putopis će se prikazivati nekoliko puta tjedno, s više repriznih emitiranja.
– Odradili smo velik posao, uložili puno truda i vremena, no sve ne bi bilo moguće da važnost projekta nisu prepoznali u Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici, koja je projekt financijski pomogla, poručio je izvršni producent putopisa Croatia’s Finest Tadija Kolovrat.
Producent i autor putopisa je Alen Nemet, režiju potpisuje Deni Husta, a tehnički producent je Edvard Hudi.
Kako su u tijeku završni pregovori i s Hrvatskom radiotelevizijom, Kolovrat se nada da će i nacionalna TV kuća prikazivati putopis, a pregovara se i s drugim svjetskim TV kućama pod vodstvom jedne distribucijske kuće iz Londona.
Osim National Geographic Channela za azijsko tržište, Croatia’s Finest emitira se i u Velikoj Britaniji na kanalu Holiday & Cruise TV- Sky Channel 256, a uskoro se očekuje i emitiranje u Rusiji.