Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Umjesto u Intradama umalo završio u slikarima

11.10.2016. 22:00
Umjesto u Intradama umalo završio u slikarima


U Gradskoj knjižnici Zadar, Ogranak Bili brig održana je treća u nizu radionica “Upoznajmo zanimanje” na kojoj je gostovao prof. glazbene kulture Davor Petrović, umjetnički voditelj klape Intrade. Učenicima OŠ Zadarski otoci i glavnoj urednici časopisa OZ iz profesorskih redova, profesorici hrvatskog jezika Bernardi Kamber, Davor Petrović se pokazao kao iznimno zanimljiv i spontan sugovornik.
U uvodnom dijelu druženja Petrović je djeci ispričao neke detalje iz svog života, kako je ljubav prema glazbi naslijedio od svog oca koji je svirao havajsku gitaru i majke koja je voljela pjevati, a svoju je djecu poticala da posjećuju što više koncerata u Splitu kako bi stekli što viđe glazbenog iskustva. Pored ljubavni prema glazbi, velika Petrovićeva ljubav bilo je i slikarstvo, pa je prvi odabir za fakultet bila likovna akademija, ali stjecajem okolnosti završio je na glazbenoj akademiji. Dugi niz godina radio je kao prof. glazbenog odgoja u OŠ Petar Preradović.
Ostatak radionice bio je posvećen klapi Intrade. Učenici su imali priliku čuti niz zanimljivih priča i dogodovština, kojih je nemali broj, s koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. Davor Petrović prisjetio se nekih posebnih trenutaka, a tu je svakako naglasio susret u privatnoj audijenciji kod pape Ivana Pavla II kada su mu a cappela otpjevali “Bože čuvaj Hrvatsku” ili kad su u Chicagu posjetili jedan od noćnih barova gdje se svira izvrstan blues, te su ih domaćini bara pozvali da otpjevaju jednu pjesmu što su oni i privatili i doživjeli da ih za vrijeme izvedbe pjesme prati prvo bubnjar, a potom i ostali glazbenici.
Radionica je proletjela za trenutak, a Davor Petrović prisjetio se rada u školi i druženja s djecom. Članovi novinarske družine snimali su druženje i najavili zanimljiv članak u školskom časopisu.