Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Iz treninga u trening sve lakše

Autor:

11.11.2009. 23:00
Iz treninga u trening sve lakše

Foto: Sebastian GOVORČIN



Polako iz dana u dan mi je sve lakše pohvatati sve ono što se traži od mene i iz treninga u trening napredujem – kaže Olivari


Između Zaboka i  Kaštela, Puntamičani marljivo treniraju te pokušavaju  doraditi stvari koje su na  vidjelo izašle na minulom gostovanju u Zagorju. Pristup  za ocjenu nedovoljan treba  što prije preobraziti u odličan  za sljedeći ispit protiv Kaštela  u Jazinama. Pokazatelj su  sigurno one dvije domaće  predstave kontra Šibenika i  Splita kad su prvi zaustavljeni  ispod 70, a drugi na 60 poena.  Da je u obrani ključ misli i  Šime Olivari kojemu je ovo  sezona košarkaškog odrastanja, a boljom igrom iz kola u  kolo zaslužuje sve veću  pažnju trenera Nevena Plantaka koji sa strpljenjem  očekuje njegovu eksploziju.  Olivari, skroman i nenametljiv momak, svjestan je da  ništa ne ide preko noći i da  mu ovu sezonu predstoji samo “krv, znoj i suze” da bi  postao igrač i oplemenio potencijal koji je neosporan.
– Polako iz dana u dan mi je  sve lakše pohvatati sve ono  što se traži od mene i iz  treninga u trening napredujem. Prošle sezone dobijao  sam po koju minutu u NLB  ligi, a većinu vremena sam  provodio po parketima A-2  lige i mogu reći da je ovaj  rang puno zahtjevniji i kvalitetniji pa treba malo vremena da se adaptiram i naviknem – kaže Olivari koji je  nakon suše u prva dva ogleda  protiv Šibenika i Trogira  bljesnuo protiv Splita i pokazao dio svog košarkaškog  arsenala.
– Split mi je puno značio da  izađem iz tog grča pogotovo u  napadačkom dijelu. Kad je  ušla ta prva lopta u koš puno  je lakše bilo kasnije. Protiv  Zaboka smo loše otvorili i  nismo se postavili agresivno  od početka što su Zabočani  iskoristili i otišli na preko  deset razlike. Kasnije se nismo uspjeli unatoč podizanju  agresivnosti vrati do minus od  osam poena. Treba to što  prije zaboraviti, izvući pouke  i okrenuti se sljedećem protivniku.
Slijede vam dvije domaće  utakmice, Kaštel galerija pa  Dubrava.
– Imamo dvije utakmice u  nizu u Jazinama i moramo  iskoristiti taj povoljan ždrijeb  i ubilježiti dvije pobjede. S  tim bi bili u gornjoj polovici  ljestvice i lakše bi nam bilo  orijentirati se na pokušaj  podviga u gostima. Ipak ako  ne budemo odigrali na onoj  razini kao u prva tri kola ne  možemo se nadati dobrome.  Kaštela su slični nama. Imaju  dosta mladu momčad,  odličnog trenera Predraga  Kruščića i sigurno su rastrećeniji, jer im je svaka pobjeda kao novom A-1 ligašu  veliki uspjeh. Moramo biti  oprezni i ne dopustiti da se  ponovi otvaranje kao protiv  Zaboka. Svjesni smo svi u  klubu da nemamo kadar koji  može na rutinu ili iskustvo  dobijati utakmice, stoga se  moramo okrenuti onom jedinom što možemo, a to je  borba do zadnje kapi znoja.