Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Policajac probio ogradu, autom pokosio avion i helikopter pa pobjegao

Autor: Suzana Bandić

11.11.2009. 23:00
Policajac probio ogradu, autom pokosio avion i helikopter pa pobjegao

Foto: Filip BRALA



Joso Maruna (33) u srijedu navečer nadomak zadarskog aerodroma izgubio je kontrolu nad vozilom, uletio na stajalište i tamo napravio pravi dar-mar udarivši svojim vozilom u avion na pisti, a potom i u helikopter koji je bio neposredno uz njega.
Riječ je o doista bizarnoj nesreći kakva se još nikada nije dogodila na zadarskom području, ali u njoj srećom, nitko nije stradao. Činjenica da je Maruna policajac Prve policijske postaje u Zadru te da je bio pod utjecajem alkohola od 0,23 promila, ovu “domino” prometnu nesreću čini još bizarnijom.
Sve se dogodilo se oko 23 sata kada je krećući se iz pravca Zemunika prema Zadru zbog velike brzine u zavoju izgubio kontrolu nad vozilom, pa je potom poput junaka akcijskih filmova najprije udario u zaštitnu ogradu, probio ju, upao na stajalište, te nastavio punom brzinom voziti pokosivši pred sobom Cessnu koja je stajala na pisti. Avion je gurao desetak metara pred sobom, a zaustavio se udarcem u helikopter parkiran svega nekoliko metara dalje.
No, tu njegovoj akciji nije kraj. Umjesto da izađe iz automobila, Maruna se okrenuo na pisti i kroz rupu u zaštitnoj ogradi koju je prethodno probio pobjegao  s mjesta nesreće i to naočigled kolegama iz policijske patrole koji tamo imaju 24- satno dežurstvo.
Međutim, sve mu je to bilo uzalud jer su njegovi kolege alarmirali sve obližnje policijske ophodnje koje su se dale u potjeru. Oko 4 sata ujutro “nestašni” Maruna  uhvaćen je na cesti u mjestu Galovac.
Kako doznajemo iz PU zadarske, iako je u trenutku nesreće bio izvan službe, slijedi mu prijava Disciplinskom sudu u Splitu te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigrunosti prometa na cestama.