Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zabok u zadarskom štihu

11.11.2010. 23:00
Zabok u zadarskom štihu


Drago mi je da sam uspio potvrditi prošlu dobru sezonu i u ovih pet ovosezonskih kola, a veseli što smo se kao momčad konačno pronašli nakon malo lošijeg početka u kojem su se stisla i dva poraza protiv Dubrovnika i Splita – kazao je Krapić
Večerašnji dvoboj Zaboka i Borik-Puntamike ujedno je derbi 6. kola A-1 lige jer se sastaju drugoplasirana i trećeplasirana momčad na ljestvici. Uz to valja pridodati kako se radi o dvije najjače obrambene momčadi u ligi što garantira uz TV prijenos veliki interes za ovu utakmicu pogotovo u Zaboku. Gradić blizu Zagreba, točnije u hrvatskom Zagorju uvijek je bio prava meka za Zadrane koji i danas vole nositi zabočki dres. Ove sezone tu su dvojica igrača iz Zadra, a oboje imaju jedne od glavnih uloga u sastavu Dragutina Črnjevića. Ante Krapić je nakon prošle odlične sezone, pokazao da može biti još bolji što svjedoči njegovo vodstvo u poretku za najkorisnijeg igrača lige, dok relativno “friški” Zabočanin je i Ivan Perinčić. Pred utakmicu s Borik-Puntamikom obojica su složni oko prognoze oko pobjednika. Samouvjerenost im proizlazi na račun dva posljednja uspjeha, visokih pobjeda protiv Svjetlosti i Kvarnera 2010. Krapić je u toj posljednoj utakmici u Rijeci bio nezaustavljiv postigavši 37 poena. Inače u prosjeku zabija 21.6 poena s 9.6 skokova što potvrđuje veliku formu ovog stasitog Starigrađana.
– Pun sam samopouzdanja pogotovo nakon te dobre igre u Rijeci kako mene tako i cijele momčadi. Drago mi je da sam uspio potvrditi prošlu dobru sezonu i u ovih pet ovosezonskih kola, a veseli što smo se kao momčad konačno pronašli nakon malo lošijeg početka u kojem su se stisla i dva poraza protiv Dubrovnika i Splita – kazat će Krapić pred utakmicu u kojoj ih očekuje dosta čvrsta Borik-Puntamika koja teško gubi utakmice.
– Puntamičani izgledaju odlično ove sezone unatoč odlascima nekih ključnih igrača poput Mrve i Ivanova. Uspjeli su skupiti mlad, ali energetski moćan sastav koji predvode Škifić i Jurjević. Na limitiranju njihovog učinka se bazira naša taktika, a svjesni smo da nas očekuje protivnik koji igra agresivnu i tvrdu košarku na mali broj poena.
Uz vas glavni kreator i nositelj igre je Ivan Tomeljak?
– Tomeljak je naš mozak, motor. U njega se stvarno čovjek može pouzdati jer zna kad treba smiriti, a kad treba povući. Pored Tomeljaka tu je još cijeli niz iskusnih igrača poput Leža, Peklarića te zasigurno Ivana Perinčića koji se odlično uklopio u mjesec dana koliko je s nama – zaključio je Krapić koji u sličnom tonu najavljuje dvoboj protiv svojih sugrađana. Ivan Perinčić koji je nakon lutanja između mnogih sredina sletio petnaestak dana prije početka sezone u Zabok gdje se dosad odlično snašao.
– Odlično mi je u Zaboku, super su me prihvatili suigrači i klub je u dobrom stanju s kvalitetnom momčadi koja ima priliku i ove sezone ponoviti ulazak u Ligu za prvaka. Polako se dižemo u formi nakon lošijeg ulaza, a to je zbog kasnijeg početka priprema. Igramo pogotovo dvije posljednje utakmice dobro, slavili smo protiv Svjetlosti doma i u Rijeci tako da očekujemo i protiv Borik-Puntamike dva boda.
Trebat će se dobro pomučiti protiv najčvršće obrane lige?
– U tom defanzivnom dijelu Puntamičani najbolje kotiraju u ligi i bit će vrlo zahtjevno tih 40 minuta na parketu. Ipak, mislim da je kvaliteta na našoj strani. Imamo nekolicinu pojedinaca koji donose odlučujuću prevagu, a tu mislim ponajviše na Tomeljaka i Krapića. I ostali imaju veliki potencijal tako da, unatoč čvrstim i opasnim Puntamičanima, smatram da smo puno bliže pobjedi jer igramo u svojoj dvorani i pred svojim navijačima – kazao je za kraj Perinčić.