Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zatražena tjeralica za trećeoptuženim Markom Medićem

11.11.2010. 23:00
Zatražena tjeralica za trećeoptuženim Markom Medićem


Zbog nedolaska trećeoptuženog Marka Medića jučer je na Županijskom sudu u Zadru još jednom odgođeno suđenje osumnjičenima zbog zloporabe opojne droge.
Osim Medića koji je prema navodu njegova odvjetnika, otputovao u Sjedinjene Američke Države zbog poslovnih obveza, optužnicom se terete i Tonči Pervan, Filip Stipandić i Nina Sorić, koja je na jučerašnje ročište prepraćena iz kaznionice u Požegi. S obzirom da je i prošla rasprava odgođena iz istog razloga zastupnik tužiteljstva Slobodan Denona zatražio je da se za Marka Medića izda tjeralica i odredi pritvor.
Predsjednica Sudskog vijeća, sutkinja Dijana Grancarić, složila se kako je Medićev nedolazak neodgovorno ponašanje te da će se prijedlog tužiteljstva za izdavanjem tjeralice uputiti izvanraspravnom kaznenom vijeću koje će o tome odlučivati.
Podsjetimo, prvooptuženog Tončija Pervana sumnjiči se da je u lipnju 2006. godine za iznos od 100 kuna drugooptuženom Filipu Stipandiću prodao “travu”, a nakon pretresa njegova stana pronađeno mu je još 80,75 grana “trave” raspoređene u nekoliko PVC paketića. Stipandića se tereti da je na zahtjev trećeoptuženog Marka Medića i četvrtooptužene Nine Sorić za iznos od 100 kuna kupio marihuanu od Pervana, a nakon toga je predao Nini Sorić koju se osim kupnje tereti i zbog davanja na uživanje “trave” maloljetnom Ž. K.. Suđenje se nastavlja.