Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Energija i mladost Puntamičana protiv iskustva Križevčana

11.11.2011. 23:00
Energija i mladost Puntamičana protiv iskustva Križevčana


Naš najveći adut je samopouzdanje nakon pobjede nad Zabokom i spoznaja da možemo odigrati jako dobro, kao što je to bio slučaj u toj utakmici – rekao je Marino Jurjević


Jazine bi trebale večeras u 18 sati biti solidno popunjene, a razlog je novi domaći prvenstveni ogled Sonik-Puntamike. Ako već Puntamičani neće biti magnet za privući kojeg gledatelja više na tribine, onda bi privlačno trebala izgledati momčad iz Križevaca koja je trenutačno na diobi prvog mjesta sa Splitom, a u tom klubu igraju čak četvorica Zadrana i dvojica koja su nekoć igrala za KK Zadar (Frano Čolak i Ivan Grgat). Mogu li zeleni do svoje treće pobjede teško je prognozirati. Protivnik predvođen dugogodišnjim strategom Borik-Puntamike, Tihomirom Bujanom, pokazuje da se s pravom svrstava u krug onih klubova koji će u Ligu za prvaka. Porazili su dosad Zadar, Split, Dubrovnik i Kvarner dok su jedini poraz doživjeli na Baldekinu protiv Jollyja. Kapetan Sonik-Puntamike, Marino Jurjević najavljuje pohod na drugu pobjedu svojeg kluba u nizu. A ako će igra biti na razini one protiv Zaboka onda taj optimizam nimalo nije neutemeljen.
– Križevci su jaka momčad u kojoj ima mnogo kvalitetnih i iskusnih igrača. Njihovi rezultati do sada pokazuju da su odlično posloženi, imaju glavu i rep te da su s pravom u krugu najužih kandidata za ulazak u Ligu za prvaka. Važniji igrači su im relativno stari, no isto tako imaju golemo iskustvo koje pogotovo na vrućem terenu kao što su Jazine zna donijeti korist. Najjači aduti su im pod košem 37 godišnji Ivan Grgat i 34 godišnji Frano Čolak. Na jedinici je njihov mozak Josip Glavinić, dok im je najubojitiji strijelac Luka Žitko kojeg svi dobro pamtimo iz vremena dok je igrao za Trogir. Uz njih tu su još Zadrani Gligora, Jurlina, Zrnić, Svoboda te nekolicina potentnih mladih igrača tako da gosti svoje adute što se tiče individualne kvalitete sigurno imaju.
Koji su vaši aduti?
– Naš najveći adut je samopouzdanje nakon pobjede nad Zabokom i spoznaja da možemo odigrati jako dobro kao što je to bio slučaj u toj utakmici. Uz to Križevčani će se suočiti s obranom u kojoj nema popusta, u kojoj sve pršti od energije i pritiska. Budući da su izrazito napadačka momčad koja uvijek zabija povelik broj poena bit će zanimljivo vidjeti kako će se situacija na terenu razvijati.
U posljednjim utakmicama veliku muku mučite s vanjskim šutom.
– Vanjski šut nam je dosta loš od početka sezone, a 0-11 trica protiv Zaboka je ukazala na taj problem. Međutim, činjenica je da je šut podložan promjenama tako da bi nam se baš protiv Križevaca moglo otvoriti.
Osim ozlijeđenog Blaževića cijela momčad je na broju.
– Nema Blaževića koji nam jako nedostaje na jedinici. Pešut će kao protiv Zaboka imati najtežu zadaću od svih nas, jer ga vjerojatno očekuje više od 30 minuta boravljenja na parketu, a nema adekvatnu zamjenu. U pomoć će mu pristizati Marić koji je uvježban da odraditi svoju dionicu na mjestu razigravača. Ali, kako se kaže koga nema bez njega se mora tako ćemo uspjeti i bez Blaževića. Nadam se da će se sve sretno završiti po nas i da ćemo još jednom pokazati našu snagu u Jazinama – zaključio je Jurjević.


Obrana presudni čimbenik




Optimizam s velikom dozom opreza izvire iz najave sportskog direktora Puntamičana, Pere Perića. Oprez donosi dosadašnje prezentacije Križevčana, a i bogat roster kojeg Tihomir Bujan ima na raspolaganju.
– Dolazi nam u goste vjerojatno najiskusnija momčad u ligi. Iako su Križevci od ove sezone prvi put u A-1 ligi, imaju momčad odlično posloženu i što je još važnije veliku motivaciju koja je uvijek prisutna kod svih klubova koji premijerno nastupaju u ovom rangu natjecanja. Momčad skupa s trenerom se kao i pred svaku utakmicu detaljno pripremila za sve opcije i taktičke zamisli, a treba vidjeti hoće li sve to donijeti ploda na parketu.
Perić se potom osvrnuo na način igre koji je donio posljednju pobjedu nad Zabokom. Energičnost i pristup bit će opet dva najvažnija detalja u pronalasku puta do treće ovosezonske pobjede.
– Igramo u na svom terenu gdje uvijek imamo veliku motivaciju tako da ne treba sumnjati da će i protiv Križevaca momci izgarati na terenu. Imamo mali problem s vanjskim šutom kojem jednom mora doći kraj. Svi se nadamo da će upravo protiv Križevaca taj segment proraditi i da ćemo na kraju slaviti. Iako će s druge strane stajati mnogo iskusniji igrači koji imaju iza sebe mnoge sezone što u inozemstvu što u regionalnoj ligi i A-1 ligi. Prije svih treba istaknuti njihovu udarnu četvorku Grgat, Čolak, Glavinić i Žitko oko kojih se vrti većina akcija Križevčana. Stoga ne treba biti previše mudar da bi se zaključilo kako će bitan čimbenik i u ovoj utakmici biti obrana – zaključio je Perić.