Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pobjeda ili prijetnja ranog prvoligaškog potopa

11.11.2011. 23:00
Pobjeda ili prijetnja ranog prvoligaškog potopa


Za Centrometal ćemo neke stvari izmijeniti u taktičkom dijelu – naglašava Marin Masnić


Da Prva A ligi sada završi, odbojkaši Zadra ispali bi u Drugu ligu. Srećom za igrače Marina Masnića kraj lige je još daleko, ali Zadar svejedno mora početi pobjeđivati. Inače…
– Inače ćemo se teško pomaknuti s pozicije na kojoj smo sada – logično zaključuje Marin Masnić, trener Zadra, pred današnji (subota, 17 sati) dvoboj s Centrometalom na Višnjiku. Momčad iz Črečana, mjesta u Međimurskoj županiji sa svega 450 stanovnika, trenutačno ima tri boda više od Zadra, a na Višnjik dolazi ohrabrena velikom pobjedom u Sisku u prošlom kolu (3:2). S obzirom na to da je Sisak prije dva tjedna prošetao Višnjikom, logičan je oprez u zadarskim redovima. Da ne kažemo bojazan.
– Nikoga se ne bojimo, posebno ne u svojoj dvorani. Međutim, Centrometal igra sve bolje i nakon nešto lošijeg početka sve više pokazuju da nisu slučajno toliko godina prvoligaši. Pojačali su se u međuvremenu s kvalitetnim tehničarom i neće nam biti lako protiv njih.
Neće Zadru biti lako ni s kim.
– To je točno i zato moramo što prije početi koristiti sve naše adute. Za Centrometal ćemo neke stvari izmijeniti u taktičkom dijelu, pokušat ćemo protivnika iznenaditi s nekim novim rješenjima u odnosu na prethodne utakmice.
O kakvim je rješenjima riječ?
– Vidjet ćete na utakmici.
S novim ili starim rješenjima Zadar mora tražiti put do pobjede.
– Toga smo jako dobro svjesni i ja sam optimist. Centrometal je momčad protiv koje ne bismo smjeli biti u podređenom položaju iako ne možemo reći ni da samo favoriti. Treba nam borbenost koja nas je nosila protiv Šibenika u drugom kolu. Bez toga ne možemo se nadati pozitivnom rezultatu – zaključuje Masnić koji je potvrdio da se u momčad vraćaju Ivan Škara i Josip Viduka koji su propustili gostovanje u Rijeci u prošlom kolu. Inače, Centrometal je imao radni tjedan. U četvrtfinalu Kupa ispali su nakon dva poraza od Murse (1:3, 0:3). Očekivano.
U 6. kolu igraju: Zadar – Centrometal (subota, 17), Daruvar – Sisak, Karlovac – Zagreb, Split – Vukovar, Opatija – Mursa Pan, Rijeka – Varaždin, Rovinj – Šibenik.


Centrometal prvoligaš od 2002. godine




Na službenoj internet stranici Centrometala u dijelu u kojem je naglasak na povijesti kluba piše:
– Črečanski klub još veći procvat doživljava 2002. kad se uspijeva plasirati u 1. A hrvatsku odbojkašku ligu. Ta prva sezona u prvoj ligi bila je prožeta velikom borbom za opstanak, što im je na kraju i uspjelo. Nakon te sezone klub više nije imao nikakvih problema oko očuvanja prvoligaškog statusa i može se reći da je danas stabilni prvoligaš koji je iz godine u godinu plasiran u sredini tablice. Najveći uspjeh klub je ostvario u sezoni 2004./05. plasmanom na Final-four Kupa Hrvatske…